Jael Strauss 2009. aastal. Foto: VIDA PRESS
Tele
10. oktoober 2018, 11:24

„MA EI TAHA SURRA!“ „Ameerika tippmodelli“ staaril diagnoositi IV staadiumi vähk

"Ameerika tippmodelli" VIII hooajast tuntud Jael Strauss teatas sotsiaalmeedias, et tal diagnoositi hiljuti rinnavähi eriti agressiivne vorm. 

34aastane staar, kelle välimust on räsinud aastatepikkune uimastisõltuvus, kirjutas Facebookis, et tal diagnoositi 2. oktoobril IV staadiumi rinnavähk. "See on agressiivselt üle mu keha levinud ja on ravimatu."

Jaeli sõnul võivad keemiaravi ja muud ravivõtted tuua talle juurde veidi eluaega lisaks neile mõnele kuule, mida arstid talle ennustasid.

"Ma ei taha surra," ahastab Jael. "Mul on vaja samasugust imet nagu 2013. aastal." Aastaid uimastisõltuvuses vaevelnud Strauss püüdis 2012. aastal teletohter Phili abil meelemürkidest vabaneda, kuid pages telestuudiost. Aasta hiljem suutis ta end siiski kokku võtta ja kainet elu alustada. 

Sõbrad on Jaeli raviarvete katmiseks asutanud GoFundMe lehekülje. Sihiks seatud 15 000 dollarist on paari päevaga kokku saadud juba üle 7000. Keemiaravi on sõprade sõnul juba alanud, kuid selle resultaadid pole veel selged. 

"Teame vaid seda, et Jael paneb kogu oma energia ja innu selle salaliku haigusega võitlemisse," kirjutavad eksmodelli poolehoidjad ning lisavad, et Jaelil on praegu tohutud valud. "Ta ei saa seetõttu töötada. Kuu aja pärast lastakse ta töölt lahti ja jääb tervisekindlustusest ilma."