Adolf HitlerFoto: SWNS.com/Scanpix
Inimesed
10. oktoober 2018, 09:20

USA luureraport: homokalduvustega Hitler elas aastaid geipansionaadis (125)

USA luureraporti andmeil oli Adolf Hitleril tugevaid homoseksuaalseid kalduvusi ning ta elas aastaid pansionaadis, mis oli tuntud geide kohtumiskohana.

Teise maailmasõja aegne 70 lehekülje pikkune raport koostati president Franklin D. Roosevelti tellimusel, vahendab Daily Mail. CIA eelkäija Strateegiliste Teenuste Ameti luureandmeil oli natsiliider nii homo- kui ka heteroseksuaalne.

1943. aasta raportis toonitatakse, et noor Hitler elas aastatel 1910-1913 Viini pansionaadis, mis oli tuntud paigana, kus homod omavahel randevuusid korraldasid. Adolf oli toona puruvaene kunstikuambitsioonidega noormees. Pansionaadist lahkus ta alles siis, kui tal avanes tänu isa pärandusele võimalus Saksamaale siirduda.

Kuid veel väidab raport, et Hitler tundis seksuaalset tõmmet oma asetäitja Rudolf Hessi vastu, kes armastas naisteriideid kanda. 

Daily Maili teatel koostas raporti antropoloog Henry Field, kes oli Valge Maja luure-eriüksuse liige. Hitleri kohta kõikvõimalikke andmeid uurinud Field koostas füürerist nn biograafilise visandi, mis kattis kõiki teemasid alates lapsepõlvest ja haridusest kuni natsiliidri lemmikmuusikani, toiduvalikuni ja kõnepidamistehnikani.

Infot Hitleri seksuaalsuse kohta jagas Saksa-Ameerika päritolu Ernst Sedgwick Hanfstängl, kes oli olnud 1920. ja 1930. aastatel tema lähedane sõber ja usaldusisik. Informaatori sõnul süvenenud Hitleri sümpaatia Hessi vastu nende ühisel vangistusajal ning võinud küündida lausa seksuaalse külgetõmbeni.