Maailm
9. oktoober 2018, 19:50

„Ema käitus natuke tobedalt...“

#PIINLIK: muretsev ema tegi pojast netikuulsuse, kes kartvat kohtamas käia

Vastusena sotsiaalmeediast alguse saanud loosungile #metoo ehk #minaka on mõned Twitteri-kasutajad hakanud jagama häšštäägi #HimToo ehk #TemaKa. Oma poja pärast mures ema, kes uue trendiga innukalt kaasa läks, on aga poja sõnul asjadest pisut valesti aru saanud... Noormehe enda arusaam ahistamisvastasest liikumisest on ema omaga risti vastupidine.

„See on MINU poeg.“ Nõnda algab ühe ema ahastav postitus oma mereväelasest pojast. Postitust saadab ka foto nägusast noormehest, kes oma vormirõivas poseerib. „Ta on džentelmen, kes austab naisi.“ Ema kardab, et ahistamissüüdistustega esile tulevad naised võivad ta poja elu ilma põhjuseta ära rikkuda. Tema nimelt muretseb, et „kirvest ihuvad radikaalsed feministid“ võivad tema pojale valesüüdistusi esitada. Ema sõnul keeldub poiss nüüd selle hirmu tõttu kohtingutel käimast, kui just teisi paare samuti kaasas pole.

Ema postitust jagasid mitmed #metoo-põlgurid, kusjuures mõned Twitteri-kasutajad postitasid teksti ja foto justkui enda omana, ehkki mõistagi pole pildil olev nooruk nende poeg. Paljud aga võtsid originaalpostituse ning tegid sellest, mida internet ikka hästi oskab teha: meemid, naljapostitused ja -videod.

Enesele teadmata ja tahtmata netikuulsuseks ja meemimeistrite muusaks saanud noormees on aga mereväelane Pieter Hanson, kes muretsejate südant rahustab. „Ma ei karda kohtamas käia!“ kinnitab noormees BBC-le. „Ema käitus lihtsalt natuke tobedalt, ma ei pööraks sellele nii palju tähelepanu.“

Omalt poolt tegi Pieter aga samuti postituse, millel poseerib tavarõivais sarnases asendis, milles ta kuulsaks sai. Ta kirjutab: „See oli minu ema. Vahel teevad inimesed, keda armastame, meile haiget, ise sellest aru saamata. Teeme nüüd selle asja korda. Ma austan ja #UsunNaisi. Ma ei ole kunagi toetanud ega hakka toetama #HimToo-d.“ Ta mainib ka, et peab Twitteri meemimeistreid vaimukateks. Ka Pieteri vend postitas oma Twitteris, et ema kirjutatud säuts oli jabur. Nii et ta ei teagi, kas oma venna üle naerda või talle kaasa tunda.

Igatahes paistab, et Pieter võtab ise oma ootamatut kuulsust, ehkki ta selle algsõnumiga ei nõustu, kerge huumoriga.