Marta Vaarik ahistab vanaemaFoto: Erakogu
Inimesed
9. oktoober 2018, 15:36

Vaata, mille otsa on Marta Vaarik seekord roninud! (1)

Kaasaegne visuaalkunstnik Marta Vaarik tegutseb taas meelelahutusmaailmas. Sedapuhku on ta roninud mugavale baaripukile. Arvake ära, millisele? “Jah, ma olen elus pidanud päris palju erinevaid ameteid. Võib-olla mitte veel nii palju, kui Hendrik Toompere onu Aare, aga palju alla ka ei jää,” kommenteerib Marta kavala ilmega. 

Aastal 2011 sai Marta riidepoest Moršist loetud päevadega ööklubi Mаффия. “Meil tuli poodi kaks poissi, kes ütlesid, et teil on siin nii palju ruumi, teeme siia alla korrusele ööklubi. Kui avamise kuupäev oli ukse taga küsisime sõbrannaga, et mis avamisel saama hakkab? Poisid neelasid keeled alla ja kadusid. Me siis laenasime raha - ostsime joogid ja tõime kodust kõik mööbli oma uude ja ootamatult sündinud baari. Leidsime ennast uues rollis - olime baaripidajad.

Ja siis tuligi välja, et tahan hoopis ööklubi, mitte enam niiväga riidepoodi,” meenutab Marta. Tegutseda sai see vaid paar kuud, aga menu oli tohutu. “Küllap sealt see pidude organiseerimise armastus tuli,” arvab Marta. Kahjuks aga ei lubanud kinnisvarahaldurid klubil tegutsema jääda ja Martale tehti pakkumine hakata juhtima ööklubi Vabandust programmi.

“See oli huvitav, hea üliõpilase töö, aga ka väga kurnav aeg,” ütleb Marta. “Tegin seda tööd täiega, olin kogu aeg vaimselt ja füüsiliselt kohal. Pikaaegne öötöö hakkab lõpuks ikkagi mõjuma, elust kaob rütm, aga rütm on oluline! Ilma selleta head muusikat ega elu ei saa. Tasakaal peab valitsema!” 

Alates sellest sügisest tegutseb Marta uhiuue Urban Bari programmijuhina. “Urban Bar on ideaalses kohas, Rotermanni kvartalis. Mulle meeldib, et seal saab meistrite valmistatud kvaliteetseid kokteile. See meenutab mulle natukene vana head Dejavud, kui see oli veel armsa Angeli baari kõrval,” põhjendab ta. 

Urban Bari juhataja Stiine-Riin Thalson ütleb, et koostöös Martaga loodetakse luua unikaalne koht, kus saavad mõnusalt aega veeta inimesed, kes enam ööklubidesse minna ei viitsi, aga siiski tahaks vahel väljas kvaliteetselt aega veeta.

Marta Vaarik ahistab vanaema Foto: Erakogu