Hannes VõrnoFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
9. oktoober 2018, 11:52

Võrno astub Haberi ja Pilleri kaitseks välja: kodu ja kodutunne on lapsele tähtis (156)

Firma Shishi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller on väga avameelselt rääkinud geiks olemisest, abiellumisest ning ka sellest, et peagi on nende perre surrogaatema abil oodata kaksikuid. Priit Sibul kritiseeris nende lapsesaamist avalikult, saatejuht Hannes Võrno astub aga oma blogis meeste kaitseks välja. 

Võrno kirjutab, et tunneb Taivot ja Marti. Nad pole küll suured sõbrad, kuid on head tuttavad ja teretavad seltskonnas ning mehed on alati olnud tema jaoks head kunstnikud. "Hea maitse, suurepärase stiilitunnetuse ning selle kõige juures sillerdava ärivaistuga. Kuulumata nende lähiringi, ei ole mul olnud au külastada nende linna- või suvekodu. Nende lähemad sõbrad, keda on kutsutud ja keda on palju, nii mehi kui naisi, väga armsaid inimesi, on rääkinud neist elamistest ülivõrdes."

"Ma astun täna suure sammu ja ütlen selle kartmata välja. Taivo ja Mardi kaitseks. Mul on kahju, et Eesti on teiste riikide sabas, siiske ninaga ja kuulekalt, püüdmas seadustada ja sättida nende kahe ja veel sadade naiste ja meeste elu mingi olematu ühiskondliku moraali ja lodeva poliitilise porduelu imidži parandamiseks. Teha sellest poliitiline, ühiskondlik või propagandistlik kuldvõtmeke, tegelikult üksnes oma karjäärile mõeldes, on piinlik."

"Tead, ma usun, et nii nagu sinu jõululauas, kus istub pere koos ja hoolib kõikidest traditsioonidest ning headest tavadest, kasvavad lapsed ka Taivo ja Mardi või kelle tahes ilusas kodus. Kodu ja kodutunne on lapsele tähtis. Selle loovad inimesed, sellised nagu Jumal nemad loonud on."

Loe postitust pikemalt Hannes Võrno blogist.