Inimesed
10. oktoober 2018, 18:09

TFW 2018 | Vaata ja hääleta! Kas Hanna Haring/Monton on sinu lemmik?

Hanna Haring tegi oma esimesed moedisaini katsetused juba esimeses elukümnendis, mil tegi tutvust õmblusmasinaga ja Võru kodu kappides vedelevate nõukogude ajast seisma jäänud kangastega - disainer ise nimetab tollast disainiperioodi "naiivseks hullumeelsuseks".

Küll aga panid need esimesed proovid aluse tugevale huvile moe- ja disainimaailma vastu ning juba põhikoolis oli Hanna oma karjäärivalikus üsna veendunud. Eesti Kunstiakadeemia moedisaini teisel kursusel avanes tal võimalus praktiseerida Baltikas ning just seal ongi Hanna disaineritee kulgenud - ta on töötanud Baltikas kaheksa aastat ning on Montoni naisterõivaste peadisainer.

Montoni andekatest loojatest tulvil disainimeeskond annab pea iga kuu välja uue kollektsiooni, millest igaüks on tiimi jaoks nii suur töövõit kui ka disainirõõm. Kõige eredamateks ja suurte meediakajastustega hetkedeks peabki Hanna Montoni Tallinn Fashion Weeki kollektsiooni, samuti ka olümpiakollektsioone, mida on kandnud ja kaunistanud Eesti sportlased.

Just lavakollektsioonid on Hannale andnud võimaluse oma kreatiivne pöörasus ilma piirideta välja elada - tema sõnul teevad aktiivsed kajastused nii talle endale kui ka brändile au ning kinnistavad Montoni meeskonna kirge ja pühendumist.

"Kuigi me elame hetkel maailmas, kus ei ole võimalik eksisteerida ilma sotsiaalmeedia pööraste fotopostituste ning kõrvu paitavate ilukommentaarideta, siis kõige eredamalt lööb mu disainerihing leegitsema just siis, kui seisan valgusfoori all ning kõrvalseisja kannab minu viis aastat tagasi disainitud, suurepärastelt istuvat mantlit," kommenteerib Hanna Haring.