Inimesed
11. oktoober 2018, 11:05

TFW 2018 | Vaata ja hääleta! Kas Liisa Soolepp on sinu lemmik? (6)

Liisa Soolepa disaineritee sai alguse hetke, mil õmbles enda loodud toodetele esimest korda nimesildid külge - see juhtus paar aastat pärast Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetamist, millest on nüüdseks möödas 7-8 aastat.

Alates sellest hetkest on disainer katsetanud ja otsinud enda jaoks sobivaid võimalusi, kuidas disainimaastikul ringi toimetada. Aeglase moe toetajana on Liisa loobunud moemaailmale omasest hooaegade süsteemist ning väärtustab võimalust töötada disainide kallal omas rütmis ja selliselt, et iga tema järgnev kollektsioon oleks edasiarendus eelnevast loomingust.

"Mul on hea meel, et järjest rohkem inimesi valib teadlikult just Eesti disainerite loomingut, seal hulgas ka kudumeid," sõnab Liisa ning lisab, et seesuguse usalduse ja tunnustuse ajendil on hea disaineritööd jätkata.

Hõbenõela kollektsiooni on Liisa Soolepp saanud võrdlemisi pikalt ette valmistada ning selle raames ka erinevaid võimalusi katsetada. Üks osa tema Hõbenõela kollektsioonist sündis huvist kasutada ära
kudumitööstuse lõikamisjääke - disainerit võlus võimalus väärtustada jääkmaterjali, ühendada erinevat värvi tükid ning luua neist oma muster.

Teine osa kollektsioonist valmis aga koostöös Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengitega, kes lõid kudumiaine raames mustreid ja struktuure Liisa brändi jaoks. Neid edasi arendades ja oma vajadustele kohandades valmisidki Soolepa uued tooted.