Mati TalvikFoto: Ülo Josing/ERR
Tele
9. oktoober 2018, 11:30

Mati Talviku viimased „Ajavaod” jõuavad eetrisse sel sügisel

„Kuna Mati Talvikut enam ei ole, ei saa Talviku saade ilma temata edasi kesta,” räägib „Ajavagude” toimetaja Renita Timak saate lõppemise põhjusest. Sel sügisel jõuab ETV ekraanile ajaloosaate viimane, 10 osaga hooaeg, kus keskendutakse teadlastele.

Timak sõnas Menule, et seitse saadet on valminud Mati Talviku käe all ning ülejäänud kolm tegi valmis saate meeskond. „Valmis materjali rohkem ei ole, aga teemasid, mida käsitleda, oleks veel. Küllap keegi neid ka tegema hakkab, sest ajalugu teadupärast ei ole lõplik, see kestab ikka edasi,” räägib ta Õhtulehele.

„Olen kindel, et ajaloo temaatika ei kao Eesti Televisiooni programmist ära. Kuid kas keegi võtab ette need või mõned teised teemad ajaloost, seda ei oska ma öelda, see on tulevikus näha. „Ajavaod” lõpetab, aga see ei tähenda, et ajaloosaatel ei võiks olla muud pealkirja või seda ei saaks teha kuidagi teisiti,” lausub Timak.

Renita ise hetkel uue saate tegemisele ei mõtle. „Ise ei plaani ma praegu midagi, sest sügishooaeg alles algab ja tegelen „Ajavagudega”.”