Keira KnightleyFoto: AFF/PA Images/Scanpix
Inimesed
9. oktoober 2018, 09:46

VERI, OKSE, ÕMBLUSED: Keira Knightley ründab Kate Middletoni sünnitusjärgset välimust (41)

Keira Knightley kritiseerib avameelsete detailidega pikitud essees hertsoginna Catherine'i sünnitusjärgset perfektset poseerimist fotograafidele ning võrdleb seda omaenda veriste ja loomalike kogemustega. "Seitse tundi pärast seda, kui sa võitled elu ja surma peale, seitse tundi pärast keha lõhenemist ja verise kriiskava elu väljatulekut. Ära näita midagi. Ära räägi midagi."

Briti näitlejanna on avaldanud Scarlett Curtise raamatus "Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies)" ("Feministid ei kanna roosat (ja teisi valesid)") kirja enda ja abikaasa James Rightoni kolmeaastasele tütrele Edie'le. Kirjutises pealkirjaga "The Weaker Sex" ("Nõrgem sugu") võrdleb "Uhkuse ja eelarvamuse" täht seda, kuidas tema ja Cambridge'i hertsoginna Catherine pärast sünnitust välja nägid ja käitusid.

Kate Middleton seisis juba seitse tundi pärast tütar Charlotte'i ilmaletulekut naeratades fotograafide ees, nägu meigitud, kiharad vetrumas ja kõrged kontsad all. Otsevideot kanti üle üle kogu maailma.

"Maailm tahab just sellist nägu näha," kritiseerib Keira hertsoginna perfektset sünnitusjärgset välimust. "Peida. Peida meie valu, meie kehade lõhkirebenemine, lekkivad rinnad, möllavad hormoonid. Näe välja ilus, stiilne, ära näita meie lahinguvälja, Kate. [...] Seisa seal oma pisitütrega ja lase end meesfotograafide karjal pildistada. See kõik on ju käkitegu. Seda juhtub iga päev."

Hertsoginna on muinasjutuliselt värske välimusega poseerinud haigla ees kõigi oma kolme lapse sünni järel. Knightley ei häbene kirjeldada, milline tema ise pärast tütre sündi välja nägi, kui lähedased teda vaatama tulid. Tal oli seljas haigla öösärk, jalas paberpüksid ja ta veritses sünnitusest. Beebi nuttu kuuldes tormas ta tütre eest hoolitsema ega teinud väljagi sellest, et tema rinnad ja tselluliit on kõigile näha.

"Mu rind ilmub kõigi nende silme all välja ja mul on ükskõik. Sinu elu on minu elu. Sa vajad mind. Ma olen siin. Käigu nad kõik kuradile oma jälgiva pilguga, oma kohmetu näoga mu loomaliku poolalastuse peale!"

Pärast sünnitust ei saanud Knightley haiglas kuidagi und. Sünnitusjärgsel päeval koju naastes käis ta duši all. "Mu kingad on eilsest lootevedelikust korpas ja kleebivad. Nad haisevad. Ma mäletan sitta, okset, verd, õmblusi. Ma mäletan seda lahinguvälja. Sinu lahinguvälja ja tukslevat elu. Ellujäämist. Ja olen siis mina see nõrgem sugupool? Või sina?"