Ulmefilm "Venom"Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost
Tele
8. oktoober 2018, 14:50

EESTI KINO TOP 7 | Marvel ja Tom Hardy tõid kinokassasse kopsaka summa

Möödunud nädala kinoedetabeli pani kinni Marveli koomiksi põhjal valminud ulmefilm "Venom", mille peaosas on märulikangelane Tom Hardy. Avanädalal käis seda vaatamas 14 931 inimest, kes tõid kinokassasse kopsaka 113 982 eurot ja 8 senti.
 

Teisel kohal leiame animatsiooni "Otsides kiisuparadiisi". Kiisudele on eestikeelsed hääled andnud näiteks Emil Rutiku, Tõnu Oja, Toomas Krall ja teised. Lavastaja Gary Wangi animatsiooni käis esimesel nädalal vaatamas 11 036 filmi- ja kiisusõpra.

 

5. oktoobrist on Eesti kinodes ka kauaoodatud romantiline draama "Täht on sündinud", kus teeb näitlejadebüüdi lauljanna Lady Gaga. Filmipartnerina on teda saatmas karismaatiline Hollywoodi staar Bradley Cooper, kes on ka filmi lavastaja. Muusikat täis filmi on jõudnud juba vaatama 7802 inimest ja kassatulu on lisandunud 57 412 eurot.

 

Teist nädalat on kinodes režissöör Joosep Matjuse dokumentaalfilm "Tuulte tahutud maa", mida on käinud vaatamas dokumentaalfilmi kohta aukartustäratav hulk ehk 3185 inimest. Film on valminud EV100 filmiprogrammi raames.

 

Viiendale kohale platseerus kodumaine draamafilm "Põrgu Jaan", kus mängib peaosa Meelis Rämmeld. "Põrgu Jaani” taga seisab sama produktsioonifirma, kes tõi vaatajateni auhinnatud "Novembri" ja "Sügisballi". Filmi produtsent on Katrin Kissa ja selle operaatoritöö tegi Mart Taniel, keda tunnustati aastal 2018 Hollywoodis ühe maailma kõige prestiižikama auhinnaga operaatoritöö vallas, ASC Spotlight Awardiga. Film, mis on Eesti kinolinal alates 5. oktoobrist, on vaatamas käinud juba 2986 huvilist.

 

Kinotopi kuuendalt kohale leiame Eesti draamafilmi "Võta või jäta", mida käis filmi neljandal linastusnädalal vaatamas 2985 kinokülastajat.

 

Viimaselt kohalt leiame hoogsa komöödia "Õhtukool", mis on kinopublikut naerutanud kaks nädalat ning mida käis vaatamas 1954 kinosõpra.