Tõnis NiinemetsFoto: Margus Johanson
Inimesed
8. oktoober 2018, 12:51

Algab aasta kõige naerurohkem nädal Eestis ehk Tallinn Comedy Festival

9.–12. oktoobrini toimub viies Tallinn Comedy Festival, mis toob neljaks päevaks viiele lavale ja ühte elutuppa kümned koomikud Eestist, Suurbritanniast, Kanadast, Iirimaalt ja Venemaalt.

"Üks õige komöödiafestival on nagu opositsioonipoliitiku valimislubaduste kogu: igaüks leiab selles midagi väga naljakat", kommenteeris festivali programmi ük korraldajatest Andrus Purde.

Esimest korda Eestis, Baltikumis ja ilmselt ka maailmas tuleb teisipäeval stand-up-klubi ühele huumorifännile otse koju. "ComedyGo ehk stand-up sinu elutoas" võitja selgus loosimise tulemusel ning selle show' parimaid palu näeb varsti ka videona. Veel annab teisipäeval soolo-show' Venemaal tegutsev koomik Artur Chaparyan.

Kolmapäevases programmis toretseb Tallinn Comedy Gala, kus Alexela kontserdimajas astuvad oma parimate paladega üles kolm koomikut välismaalt ja Eesti paremik, nende seas Tõnis Niinemets, Henrik Kalmet, Mattias Naan, Peeter Oja ja paljud teised.

Neljapäeval astub kino Sõprus lavale festivali peaesineja briti heatujukoomik Stephen K Amos ja seejärel saab kuulata-vaadata eestikeelset assortiid Fopaa! Festivali Spesjalil. Samal päeval saab näha ka improõhtut.

Korraldajate poolt veel tellimata turu-uuringu andmetel on see on aasta kõige naerurohkem nädal Eestis.

Loe festivali kohta lähemalt SIIT.