Scott Wilson 2017. aastal. Foto: VIDA PRESS
Tele
8. oktoober 2018, 12:44

„Elavate surnute“ täht suri vähki

76 aasta vanuses suri vähki telesarja "Elavad surnud" ("The Walking Dead") täht Scott Wilson.

Wilson kehastas Robert Kirkmani koomiksi ekraniseeringus süvausklikku ja rahumeelset loomaarsti Hershel Greene'i.

Uudis vanameistri surmast saabus vaid mõned tunnid pärast seda, kui "Elavate surnute" stsenarist Angela Kang teatas, et nii Wilson kui ka näitlejad Jon Bernthal ja Sonequa Martin-Green naasevad uuel hooajal sarja (kuigi nende tegelaskujud on surnud). Hollywood Reporteri teatel jõudis Wilson vähemalt osa uuest materjalist ära filmida. "Puhka paradiisis, Scott. Me armastame sind!" seisab seriaalikaaslaste järelehüüdes. 

1942. aastal Georgia osariigi väikelinnas sündinud Wilsoni läbilöögiaastaks kujunes 1967, mil ta mängis kahes menukas filmis mõrvas kahtlustatud meest - need olid "Öö kuumuses" ja "Külmavereliselt". Elu jooksul jõudis Scott kaasa lüüa umbes poolesajas linateoses, nende seas "Suures Gatsbys" (kus Wilson kehastas armukadedat remonditöökojaomanikku, kes tapab nii Gatsby kui ka enda), "Surmamõistetus" ("Dead Man Walking") ja "Pearl Harboris". 

"Elavate surnute" meeskonnaga ühines Wilson 2001. aastal seriaali teise hooaja algul. Krimisarjas "CSI" kehastas ta kasiinomogul Sam Brauni, samuti oli tal peaosa Netflixi sarjas "The OA".