Marta LaanVideo: Robin Roots
Tele
14. oktoober 2018, 22:10

ÕL VIDEO | Marta Laan kehastus Whitney Houstoniks: kõige raskem on hääletämbrit kätte saada (5)

Saates "Su nägu kõlab tuttavalt" teises saates kehastus Draamateatri näitlejanna Marta Laan Ameerika armastatud lauljannaks Whitney Houstoniks ja esitas tema hittloo "My Love Is Your Love".

Kuigi saate võitis Ott Lepland, jagasid teised saates osalenud näitlejannale vaid kiidusõnu. Just Lepland oli see, kes tõi välja näitlejanna pühendumuse numbri selgeks saamisel ja sisseelamisel. 

Marta rääkis Õhtulehele antud intervjuus, et laul sai valitud seetõttu, et Houstonile oli see 1998. aasta singel väga oluline. "See oli lugu, millega ta tegi pärast oma elu õnnetumat perioodi karjääris comeback'i. Ja see on esimene tema lugu, mida saab kutsuda mustaks muusikaks, selle juured on rütmibluusis ja soulis," rääkis Laan. "Terve elu oli Whitney õnnetu selle üle, et tema enda kogukond oli ta välja vilistanud, kuna teda peeti valgete muusika popiprintsessiks," teadis Marta rääkida. 

Näitlejanna rääkis, et käis vaatamas Houstonist valminud dokumentaalfilmi, mis hiljuti ka kodumaal kinolinal jooksis. Selle kohta lausus Laan, et film jättis palju lahtisi otsi. 

Kuigi näitlejanna jaoks on rollide vahetamine argipäev ning mitte midagi kontimurdvat, siis, siis kõige suurem töö on tema jaoks olnud hääletämbrite leidmine. "Kui on tehniliselt raske number või lugu, siis on raskem ka seda rolli teha," lausus Marta ja tunnistas, et näitlejana oleks selliseid asju oluliselt lihtsam sketšidena esitada kui laulda."

Marta rääkis, et otsus osaleda veel kord näosaates, tuli üsna lihtsalt. "Eks ma natuke ikka mõtlesin. Aga arvan, et see on Eesti kõige ägedam meelelahutussaade, miks siis ka mitte osaleda," sõnas Laan.

Vaata ka täispikka videointervjuud!