Gita SiimpoegFoto: TFW
Inimesed
17. oktoober 2018, 09:19

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW 2018 | Noor moelooja Gita on ekstravagantne ning samas väga traditsiooniline (1)

Rõivabrändi GITA taga seisab 23-aastane noor disainer Gita Siimpoeg, kes tuli endanimelise brändiga välja 2016. aasta Tallinn Fashion Weekil. Toona esitles ta moenädalal oma esimest autorikollektsiooni "Don't Call Me Baby".

Gita Siimpoeg Foto: TFW

Sellele järgnevalt lõpetas ta 2017. aastal Eesti Kunstiakadeemia tekstiilidisaini eriala, pälvides legendaarse tekstiilikunstniku Mari Adamsoni nimelise stipendiumi.

Gita näol on tegemist disaineriga, keda köidavad põnevad mustrid, kangaste erilahendused ning vastandlike esteetikate kombineerimine. Nii seob ta oma loomingus üheks julge ja ekstravagantse ning väga traditsioonilise.

Südameasjaks on noor moelooja võtnud Põhjamaades levinud vaibatehnika rüiu elus hoidmise Eestis - mitte küll vaipu meisterdades, vaid põnevat tehnikat hoopis rõivaloomes rakendades.

"Minu vanavanaema tegi rüiutehnikas vaipu ja padjakatteid. Seega tekitab see minus vaatamata sellele, et rüiu Saaremaalt pärit ei ole, väga koduse tunde," avab Gita oma disainiinspiratsiooni tagamaid.

Seekord on noor tekstiilikunstnik armastatud tehnika kõrval keskendunud peaasjalikult aga oranžile värvusele. Oranž, mis tõmbab täielikult endasse või peletab hoopis eemale, tähistab erinevates kultuurides leppimist ebatäiuslikuga ning soovi pidevalt edasi areneda.

Gita uut kollektsiooni "Trust No Bitch" iseloomustavad omadussõnad nagu tugevus, julgus, tasakaal, areng, elujõud ja kirg. Ilmekas on ka fakt, et kollektsiooni nimi tuleb sarja "Orange Is The New Black" peategelase käe pealt pärit tätoveeringust.

Nii Gita loometööd, kui ka üldist ellusuhtumist saab iseloomustada kui väga vahetut ning muretut. "Kui läheb metsa, siis läheb metsa. Kui ei lähe, siis ei lähe," sõnab Siimpoeg ning lisab, et enese liiga tõsiselt võtmine elus edasi ei vii. Mis aga viib, on hoopis naer!

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas ning GITA etendus toimub 20. oktoobril kell 17.00. TFW piletid jõuavad müügile 1. oktoobril ja on saadaval Piletilevis.

Tallinn Fashion Weeki programm: 

Kolmapäev 17.10

18.00 WOOM

20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20

Neljapäev 18.10

18.00 Al Meta, August

19.30 Iris Janvier

21.00 Kirill Safonov

Reede 19.10

18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar

19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

21.00 Tallinn Dolls

Laupäev 20.10

17.00 Woolish, Gita Siimpoeg

18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8

20.00 Alexanderling, Mammu Couture

Sügisese moenädala esitlejaks on Absolut ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka Goldtime, Kaubamaja, DHL, Freixenet, Audi, Valge Klaar, Arensburg, Kevin.Murphy ning Sokos Hotel Viru. TFW meediapartner on Õhtuleht.