Diana Arno moelooming
Inimesed
7. oktoober 2018, 22:06

Tallinn Fashion Week toimub 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW | Diana Arno stiilsed rõivad kontorist kokteilipeoni, tööpäevast nädalavahetusse

DIANA ARNO ei ole vaid kodumaine moebränd. See on alati midagi enamat. Need on rõivad, mis näitavad suhtumist, elustiili, mõttekäiku. Otse su südametuumast väljapoole kiirguvat kordutamatut isiksust. Need rõivad on sulle, kui seistes kahe jalaga maa peal lased oma unistustel kõrgel, päikeseloojanguga maalitud pilvede vahel liuelda.

Ühendades luksust ja mugavust, on brändi manifestiks luua ajatuid, silmahaaravate detailidega naiselikke rõivaid, mis pakuvad parimat seltsi kontorist kokteilipeoni, tööpäevast nädalavaetusse.

DIANA ARNO moemärgi ajaloo juured ulatuvad aastasse 2011, mil brändi asutaja Diana Arno alustas oma disainerikarjääri luues tellimustöödena kokteilikleite. Paar aastat hiljem, avas ta aga oma esimese kaupluse ning 2015. aastal tutvustas esimest kollektsiooni Tallinn Fashion Weekil, muutes sellega Eesti moe ajalugu igaveseks. Nimelt osales DIANA ARNO show’s rahvusvaheliselt tuntud supermodell Carmen Kass, kes enne seda päeva ei ole kodumaa poodiumitele kordagi astunud.

Kui Diana esimene kollektsioon koosnes enamasti pidulikest kleitidest, siis tänaseks võib disaineri rõivavalikust lisaks neile leida ka perfektselt istuvaid villaseid mantleid, ootamatute detailidega kontorikleite, põnevaid tänavastiili elemente teksast, kvaliteetseid T-särke, voogavaid kuurortkleite ja isegi ehteid, mis valmisid koostöös ehtekunstnik Tanel Veenrega.

DIANA ARNO on oma kollektsioone näidanud Tallinna, Riia ning Tbilisi moenädalatel, tema disainid on aga saanud rohkelt kajastust nii kodumaiste, kui ka välismaa tuntud väljaannete lehtedel ja portaalides, nende hulgas: Vogue.co.uk,Vogue.ru, Glamour, Now Fashion jt.

Iga DIANA ARNO kollektsioon on austusavaldus Eestimaa loodusele. Päikeselise kevade ja suve saabumist tervitavad helged toonid ja õhulised kangad,mis meenutavad romantilisi päikeseloojanguid mere ääres. Kui aga aknale koputavad vihmapiisad ning maha kukub esimenekollane leht, vahetub suveromantika rangemalõikeliste ja elegantsete mantlite ning säravate kokteilikleitide vastu, et saaksid suurlinna rütmidega igasuguse vaevata sammu pidada.

Kuid olenemata hooajast, on iga DIANA ARNO rõivaese kompromissitult naiselik: hoolega läbimõeldud, mängulised detailid ja lõiked, mis rõhutavad kandja parimaid külgi, et saaksid luua ajatuid ning meeldejäävaid komplekte aastast aastasse.

Oversize suuruses jakkidest alt laienevate teksadeni, on DIANA ARNO uus, sügistalvine kollektsioon kaunis duett naiselikest 70ndatest ja provotseerivatest 80ndatest. Šikk teksa, flirtivalt säravate litrite välgatused ja pehme samet, millesse tahaks lausa ära uppuda – täidavad kollektsiooni pearolli. Mängides hinnaliste juveelide sügavate toonide ja säravate kangastega, tõlgendas DIANA ARNO 70ndate ja 80ndate ikoonilised disco-look’id kaasaegseteks kokteili- ja õhtukleitideks.

Inspireerudes aja peatamatust kulgemisest, mis suurlinnades justkui topeltkiirusega toimub, on Diana Arno käesoleva aasta sügiskollektsioonis rohkelt multifunktsionaalseid tooteid, mis sobivadkanda varahommikust hilisõhtuni. Vaheta vaid aksessuaare või kasuta efektset huulepulka ning sa ei pea enam iial kontorist koju kiirustama, et pidulikuks õhtusöögiks riideid vahetada.

Arhitektuurselt ranged vormid kohtuvad pimeda aja romantiliste rüüsidega, mis küünlavalgel salapäraselt särama löövad ning moodne maksimalism kaalub üles minimalismi. Kombineerides litterkleite litterjakkidega, toon-toonis luksuslikku sametit ja praktilisest teksat – loob DIANA ARNO uus kollektsioon lõputuid kombineerimise võimalusi nii argipäevaks, kui kokteiliõhtuks.

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas ning Diana Arno etendus toimub 19. oktoobril kell 18.00. TFW piletid jõuavad müügile 1. oktoobril ja on saadaval Piletilevis.

Tallinn Fashion Weeki programm: 

Kolmapäev 17.10

18.00 WOOM

20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20

Neljapäev 18.10

18.00 Al Meta, August

19.30 Iris Janvier

21.00 Kirill Safonov

Reede 19.10

18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar

19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

21.00 Tallinn Dolls

Laupäev 20.10

17.00 Woolish, Gita Siimpoeg

18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8

20.00 Alexanderling, Mammu Couture

Sügisese moenädala esitlejaks on Absolut ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka Goldtime, Kaubamaja, DHL, Freixenet, Audi, Valge Klaar, Arensburg, Kevin.Murphy ning Sokos Hotel Viru. TFW meediapartner on Õhtuleht.