Tim Bluz esitles oma uut loomingutFoto: Photo: Maksim Toome
Inimesed
7. oktoober 2018, 12:01

PILDID | Moedisainer Tim Bluz: kui piima ei tohi juua, siis võib seda kanda (8)

Eesti moedisainer Tim Bluz näitas oma uut kollektsiooni - iroonilist, piimajõgede ja värvilise nimega Allergic To Milk.
Tim Bluz esitles oma uut loomingut Foto: Photo: Maksim Toome

Disainer ütles, et idee mängida piimatoodete, kangaste ja vormidega tekkis üsna juhuslikult. "Ma rääkisin oma sobivusnõustajaga," ütleb Tim, "See ei olnud esimene kord, kui arutlesime toitumist, kuid mõnel põhjusel selgus, et ma joonin liiga palju piima. Konsultant tuletas meelde, et olen selle toote suhtes allergiline ja soovitas mul mitte kasutada piimatooteid üldse. Mulle ei meeldinud see ettepanek, sest 50% minu päevasest ratsioonist on piim, piimatooted, jogurt, juust, suhkur ja nii edasi. Ma läksin koju ja mõtlesin naljakas mõte: kui ma ei saa juua piima, siis ma kannan seda!"

Ideest kuni selle teostamiseni läks palju aega - umbes aasta. "Piima suhtes allergiline" detailide kogumine osutus tehniliselt üsna keeruliseks.

"Seal on palju üksikasju, mis on käsitsi valmistatud ja ka enamik kangast valmistati ja tehti tellimustööna," selgitab Tim. "Minu projektis töötas umbes 50 inimest ja ma tahan tänada loomulikult ka "Tere" meeskonda, kes nõustus selle hullu ideega kaasa minema ja uskus minusse."

Tim tunnistab, et töö alguses said vähesed aru, mida ta kavatses luua. Kuid publik võttis kollektsiooni vastu suure entusiasmiga ja osa žedöövritest müüdi kohe peale showd, mis on meie turul suht haruldane. Tim Bluz murdis edukalt stereotüüpe Eesti moekunstis, näidates, kui oluline on moeloomingus huumor. 

Vaata suurt moegaleriid!

Tim Bluz esitles oma uut loomingut Foto: Photo: Maksim Toome