Foto: Kaarel Langemets
Inimesed
6. oktoober 2018, 10:42

FOTOD | Maailma parimaks baaridaamiks sai eestlane Karina Tamm (2)

Joogikultuuri valdkonnas tegutsevate inimeste jaoks oli maailmameistrivõistluste haripunktiks pidulik ja meeliköitev õhtusöök Lennusadamas, kus kuulutati välja selle aasta maailma parim baarmen. Auväärse tiitli koos karikaga võitis eestlanna Karina Tamm. 

Ühtlasi sai Lennusadamas selleks korraks pandud võidukas punkt maailmameistrivõistlustele Eestis ja järgmisel aastal korraldab võistluseid juba Hiina. Eesti Baarmenite Assotsiatsioon saadab loomulikult ka oma tipud sinna medaleid ja karikaid noppima. 

Tallinnas toimunud kokteilide valmistamine maailmameistrivõistlused „World Cocktail Championships 2018“ pakkusid pingelisi võistlusmomente ja kaasahaaravaid etteasteid. Eestisse saabus külalisi kokku 67 riigist, kelle hulgast panid Kultuurikatlas 56 riigi parimad proovile oma kokteilimeisterdamise oskused. Medali võitmiseks saatis iga riigi baarmenite assotsiatsioon Eestisse parimad kokteilimeistrid. Pika vaatemängulise päeva lõpuks said maailma parimad kokteilimeistrid medalid kaela. Võistluspäev oli jaotatud kategooriate kaupa ja õhtuks selgus iga kategooria maailmameister. 

Ürituselt võis leida palju uusi ja huvitavaid ideid ning inspiratsiooni kokteilide valmistamiseks. Tavakülastajale andis üritus hea ülevaate kokteilivalmistamise kunstist, mis on toidu- ja joogikultuuri lahutamatu osa. See tähendab alkoholi tarbimist mõistlikus koguses, et nautida kvaliteetseid ja põnevaid maitseelamusi. Eraldi joogialal said külastajad tutvuda nii kohaliku kui ka Eestist väljaspool valmistatud joogipoolisega.

Tänavu usaldas 1951. aastal asutatud rahvusvaheline baarmenite assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association) eestlastele esimest korda kokteilide valmistamise maailmameistrivõistluste – „World Cocktail Championships 2018“ – korraldamise Tallinnas. Põhjust ei pea kaugelt otsima, sest Eesti Baarmenite Assotsiatsioon on teinud silmapaistvat tööd nii rahvusvahelistel võistlustel kui ka baarmenite koolitamisel Eestis. Eestlaste loodud koolituskeskuse tase on toonud Tallinna teadmisi ja kogemusi omandama õpilasi kogu Euroopast, muu hulgas on huvilisi Ameerika Ühendriikidest ning Aasiast ja Aafrikast.

Kuldmedaliga sai pärjatud:

Grétar Matthiasson „Short Drink“ (Island)

Ariel Sanecki „Sparkling Cocktail“ (Iirimaa)

Karina Tamm „Bartender’s Choice“ (Eesti) 

Agnieszka Cieslar „Long Drink“ (Poola)

Yandery Crispin „After Dinner Cocktail“ (Dominikaani Vabariik) 

Danilo Oribe „Flair“ (Uruguay)