Hendrik Sal-SallerFoto: STANISLAV MOSHKOV
Tele
5. oktoober 2018, 18:03

Hendrik Sal-Saller The Sun'i tähelennu algusest: kõik küünetehnikud olid lava ees, näpud püsti (7)

"Kui The Sun loodi, ei olnud ta nii käre. Minu meelest mängisid seal alguses Ülo Krigul ja Toomas Rull, kellega ka esimene singel välja tuli. Kõlas nagu õige musa," meenutab Hendrik Sal-Saller ametivenna Tanel Padari bändi alguslugu.

"Sealt edasi astusid nad sammukese selgema žanri suunas. Sellega seoses oli ilmselt õige aeg, õige koht ja publik oli valmis. Kõik küünetehnikud olid näpud püsti lava ees," räägib Smilersi laulja saates "Pöörased nullindad".

Hendrik ütleb, et The Suni tulemine neilt tööd ära ei võtnud. "Mängimisi vähemaks ei jäänud, pigem vastupidi. The Sun on bänd, kellega oleme kõige rohkem erinevaid tuure koos teinud. Mingil ajal oligi Smilers ja The Sun, sest midagi muud ju polnud."

Sal-Saller tõdeb, et millenniumi aastavahetus defineeris kogu 2000ndate alguse. "Millennium oli metsik sõna ja sellest räägiti sama palju kui Eesti 100st või isegi veidikene rohkem. Kõik ootasid ja ootused olid muidugi kõrged. Bände broneeriti ja pidu pidi tulema massiivne," meenutab ta, et ka Smilersil oli tol õhtul kolm esinemist.

Kui 1990ndatel oli populaarne räpp ja hip-hop, siis 2000. alguses teeb rokkmuusika taas võidukäigu. Hendrik sõnab, et muusikas käivadki stiilid lainetena. "Elektrikitarr ilmub alati mõne aja pärast jälle arvutite ja tatimasinate vahelt välja. Midagi ei ole teha, korra läheb minema, tulevad mehed mälupulkadega ja siis läheb natuke aega mööda ning tuleb jälle mees kitarriga nurgast välja."