Moebrändi AugustFoto: TFW
Inimesed
5. oktoober 2018, 16:50

Tallinn Fashion Week toimub 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW 2018 | Moebrändi August looja ühendab mänguliste visuaalide abil lõunamaise põhjamaisega (1)

Augusti seitsmenda, 2018. aasta sügistalvise kollektsiooni läbivaks inspiratsiooniks on kultuslaulja ning stiiliikoon Sade, sugemed meesflamen kotantsijate kostüümidest ning 80ndate garderoobi elemendid, mis kajastuvad Augustile omases androgüünses võtmes.

Kollektsiooni kangavalik on laienenud luksusliku orgaanilise puuvilla, siidi ja kanepi seguga, samuti on suur rõhk hooajale omastel eri tekstuuridega villastel kangastel. 80ndate hõngu lisab uudne, orgaanilise puuvilla baasil valminud teksakangas, kudumite selektsiooni kaunistavad aga nahasõbralikud merino-villased tooted.

Augusti sügistalvise kollektsiooni keskmeks on looduse kokkupuutepunkt rõivadisainiga läbi orgaaniliste kangaste ning jätkusuutlikkuse põhimõtte. Kõik orgaanilised puuvillakangad, õhukesest särkide popliinist kuni pusade trikotaažini, on märgistatud GOTS-sertifikaadiga.

Augusti looja ning disaineri Äli Kargoja sõnul oli seekordses loomeprotsessis eesmärk rikastada kollektsiooni julgemate volüümide, prindi ja kangaste valikuga ning ühendada mänguliste visuaalide abil lõunamaine põhjamaisega. Kogu disainprotsess on ideest viimistluseni leidnud aset Eestis.

Augusti loominguga on veebruari keskpaigast alates võimalik tutvuda brändi uues stuudios Fahle Majas, Tallinnas. August on rõivabränd, milles ühinevad looduslikud kangad ja innovatiivne rõivadisain ning mille disainiprotsessi tugikontseptsiooniks on mugavuse, praktilisuse ja stiili vaheline harmoonia. Lõigete puhtad jooned ning vaikne väljendusrohkus värvipaletis vormivad Augusti kollektsioone sobima kõigile, kes hindavad nii elegantseid rõivaid kui ka jätkusuutlikku mõtteviisi moedisainis.

GOTS-sertifikaadiga kangavabrikud ning jätkustuutliku kanga messid on Augusti produktsiooni lahutamatuks osaks, lisaks valmivad kõik brändi tooted Eestis. Augusti loojaks on eestlannast rõivadisainer Äli Kargoja, kes omandas moedisainialase hariduse Pariisis Studio Berçot moekoolis. Pärast kogemust Nicolas Andreas Taralise (Pariis) ning Maison Martin Margiela (New York) ateljeedes naasis Äli 2014. aasta märtsis kodumaale, et viia ellu oma visioon kaunist rõivadisainist.

Tallinn Fashion Weeki programm: 

Kolmapäev 17.10

18.00 WOOM

20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20

Neljapäev 18.10

18.00 Al Meta, August

19.30 Iris Janvier

21.00 Kirill Safonov

Reede 19.10

18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar

19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

21.00 Tallinn Dolls

Laupäev 20.10

17.00 Woolish, Gita Siimpoeg

18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8

20.00 Alexanderling, Mammu Couture

Sügisese moenädala esitlejaks on Absolut ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka Goldtime, Kaubamaja, DHL, Freixenet, Audi, Valge Klaar, Arensburg, Kevin.Murphy ning Sokos Hotel Viru. TFW meediapartner on Õhtuleht.