Kaader 2005. aasta filmist "Lõvi, nõid ja riidekapp".Foto: Outnow.ch
Tele
7. oktoober 2018, 10:00

Netflix ostis "Narnia kroonikate" ekraniseerimisõigused

Väljaande Variety teatel on Netflix soetanud iiri kirjaniku C. S. Lewise raamatusarja "Narnia kroonikad" ekraniseerimisõigused.

Hollywoodiski lavastatud fantaasiaraamatutest peaks kujunema Netflixi uus tõmbenumber, sest plaanis olla mitmed filmid ja sarjad. 

Vanity Fair märgib, et Netflixil on kibedas konkurentsis hädasti mõnd vägevat trumpi vaja. Amazon teatas mullu, et teeb Tolkieni kuulsast "Sõrmuste isandast" seriaali. Ka teisel konkurendil Showtime'il on plaanis koostöös tipplavastaja Lin-Manuel Mirandaga ekraanile tuua Patrick Rothfussi "Kingkiller Chronicles". 

"C. S. Lewise armastatud "Narnia kroonikate" lood on pannud hingekeeled helisema mitmetel lugejatepõlvkondadel üle terve maailma," ütles Netflixi sisuboss Ted Sarandos Variety teatel. "Pered on hakanud armastama selliseid tegelaskujusid nagu Aslan ning kogu Narnia maailma, ning meil on väga hea meel, et saame aastateks nende koduks."

 Disney ekraniseeritud kolm esimest Narnia raamatut - "Lõvi, nõid ja riidekapp", "Prints Caspian" ja "Koiduränduri teekond" - olid rahvusvahelised kassatükid, mis tõid kokku sisse üle miljardi dollari, kuid viimasest filmist on nüüdseks möödas juba kaheksa aastat.