Elizabeth HurleyFoto: EMPICS Entertainment/Scanpix
Inimesed
6. oktoober 2018, 12:00

Jabur või õigustatud? Liz Hurley kreemitab 10 korda päevas nägu (3)

Briti modell ja ärinaine Liz Hurley (53) väidab, et tema noorusliku jume saladus on pidev kreemitamine. "Kreemitan nägu niisutava kreemiga umbes kuus korda päevas ja kaela umbes kümme korda."

Hurley rääkis ajakirjale Woman & Home, et kreemitamise kasulikkuse nimel võib ta vanduda. "Tupsutage seda tasakesi näole, ja nägu hakkab kohemaid särama."

The Guardian võttis uurida, kas Hurley nipist võiks ka tavanaistele kasu tõusta. Esiteks: miks ta tunneb vajadust nahka nii sageli kreemitada? Dermatoloog Sam Bunting avaldas arvamust, et ehk on Lizil vale näokreem. Hea kreem peaks päev otsa vastu pidama, kuigi talvisel ajal on see raskem. 

"Võimalik, et tema eelistatud kreem toetub niiskust säilitavatele koostisosadele, mis imavad õhust niiskust. Kui õhk pole niiske, pole kreemist eriti kasu. Seetõttu võib tekkida soov nägu uuesti kreemitada." Buntingu kinnitusel vajab näonahk sellist kreemi, mis moodustab nahale niiskuse haihtumist ennetava kihi. Säärane toime on näiteks shea-võil.

Dermatoloog Stefanie Williams väidab, et ülemäära rammusad näokreemid või näo pidev kreemitamine võivad näonahka nõrgendada. 

"Meie eesmärk on julgustada nahka oma barjäärifunktsiooni tugevdama ning tootma rohkem niiskust kinnihoidvaid osiseid, mitte aga lämmatada nahka niisutavate kreemide all," seletab ta. Williamsi sõnul võib pidev kreemitamine takistada surnud naharakkude loomulikku eemaldumist. "Sa põhimõtteliselt kleebid need uuesti kinni. Nahk jätab kuivema mulje, sest see kiht muutub paksemaks." Lisaks andvat pidev kreemitamine nahale signaali, et pealiskiht pole ära tulnud ning pole vaja uusi rakke tootma hakata. "Nii aeglustub naha normaalne uuenemine, mis on värske ja särava jume eelduseks."