Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
4. oktoober 2018, 16:42

Ohtliku iluprotseduuri tagajärjel on surnud juba kaks briti naist (9)

Kaks briti naist on pärast tuharate suurendamise operatsiooni ära surnud. Mõlemad ohvrid olid 20ndates eluaastates ning teadaolevalt lasi üks neist lõikuse teha Türgis, vahendab Evening Standard.

Ohtlik protseduur kogub populaarsust tänu kurvikatele kuulsustele nagu laulja Nicki Minaj ja meediatäht Kim Kardashian. Mõnede ekspertide sõnul on taguotsa suurendavad operatsioonid kõigist ilulõikustest kõige ohtlikumad. Nendest tekkinud tüsistustesse ja komplikatsioonidesse sureb üks patsient kolmest tuhandest.

Briti ilukirurg Gerard Lambe selgitab, et kuna inimese istmikus on suured veresooned, on rasva süstimine tuharatesse äärmiselt ohtlik, kuna süstitav aine võib väga kergesti veenide kaudu südamesse või ajju jõuda. Ka neil, kes protseduuri tagajärjel just ei sure, võib olla palju tervisehädasid. Üks 23aastane naisterahvas, kes, nagu ka üks ülalmainitud ohvritest, lasi operatsiooni teha Türgis, räägib, et tal oli kaua aega raskusi normaalselt kõndimisega. Kolm kuud pärast lõikust hakkasid süstlakohad punetama ning selgus, et need olid põletikulised. Seejärel tekkisid ta tuharatele augud, mille kaudu neisse süstitud ebameeldivalt haisev rasv uuesti välja hakkas lekkima - kusjuures, see polnudki tema sõnul kõige hullem, kuna leevendas nässuläinud lõikusest tekkinud jubedat valu.