Kirsti TimmerFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
3. oktoober 2018, 21:09

Kirsti Timmer: mina Nastja raamatuid ei osta (54)

Sajast Eestis tänavu müüdud raamatust viiendik on esoteerika- ja eneseabiteemalised ning enim ühikuid sel aastal välja andnud nõid Nastja. Telenägu, raadiohääl ja kaardipanija Kirsti Timmer ütles aga "Ringvaates", et tema Nastja raamatut kindlasti ei osta.

Timmeri sõnul tekib probleem siis, kui inimene, kellele pole antud luba "selles maailmas" sorkida, hakkab raamatu järgi toimima.

"See ei ole mäng. Ma olen näinud selliseid inimesi ja mida see neile toonud on. Sealt võib väga valusaid lakse saada, isegi, kui tundub, et mis seal siis on - keedan armujoogi kokku ja siis joon. Ei ole niimoodi," manitses Timmer.

Timmer rõhutas, et interneti ja telefoni teel ei ole võimalik kaarte panna ja inimesele ennustada.

"Mina Nastja raamatuid ei osta. Ma olen neid raamatuid poes vaadanud. Tal on seal tõepoolest mõned asjad, mis ongi õiged, aga kas seda teadmist tohib laiadele massidele jagada?" arutles Timmer.

Timmeri sõnul on nõiatarkusi ikka edasi antud põlvest põlve ja kui järeltulijal ei olnud nõiavõimeid, siis need raamatud põletati ära. "Neid teadmisi ei jagatud kunagi kusagil. Ma suhtun sellesse väga ettevaatlikult ja hoiatavalt, et inimesed ei rikuks ise enda elu ära," lisas Timmer.