Andres DvinjaninovFoto: Kalev Lilleorg
Tele
5. oktoober 2018, 08:00

„Tähtede hõbelusika” saatejuht Andres Dvinjaninov: oskan ainult kartulit praadida ja liha grillida

„Teen süüa, kui tuleb meelde, et on vaja süüa teha või juhtun üksinda koju jääma, mida õnneks juhtub väga harva,” sõnab Andres Dvinjaninov, kes hakkab juhtima saadet „Tähtede hõbelusikas”.

Dvinjaninovi jaoks ei ole tegu esimese saatejuhi rolliga. „Juhtisin 2000. aastate alguses Kanal 2 saadet „Kes räägib tõtt?”. Seda tehti üks hooaeg, milles oli 40 saadet. Kõige suurem erinevus minu enda jaoks on muidugi, et üks saade oli eetris 18 aastat tagasi ja teine on täna. Ma ise olen erinev sellest, kes olin siis. Samuti juhin saadet „Reisile minuga”.”

Andres ütleb ausalt, et ei oska süüa teha. „Oskan ainult kartulit praadida ja liha grillida. Mulle meeldib teha ka munaroogasid, sest meil on kanad. Üldiselt on nii, et kui on majas juba inimene, kes teeb väga hästi süüa, siis igaüks jääb oma liistude juurde – kes teeb süüa ja kes teeb sauna,” selgitab ta.

„Ma armastan mitte ainult soolaseid, vaid väga erinevate maitsetega roogasid. Vihjan siin Idamaade köögile. Hiina, India, Tai – kõik on minu suured lemmikud. Mulle meeldivad väga vürtsikad toidud. Veel naudin Normandia kööki, mis hakkas mulle eriti meeldima pärast Normandias käimist,” räägib Dvinjaninov.

Vähenõudlik omnivoor

Kuigi suur magusasõber Andres pole, on tal siiski oma lemmikud. „Magusatest toitudest meeldivad mulle crème brûlée ja Itaalia tiramisu. Ka Pavlova kook on minu suur lemmik, aga kahjuks tehakse seda hetkel vaid ühes kohas nii, nagu mulle maitseb – Tartus asuvas kohvik-pagariäris Saialill.”

Dvinjaninovil pole ühtegi toitu, mida ta ei söö. „Olen omnivoor ja kurb on tõdeda, et olen ka väga vähenõudlik. Söön ära kõik, mis mulle tuuakse. Ma ei virise, hädalda ega nõua, et toidust koristatakse ühed, teised või kolmandad asjad, sest neid ma ei söö. See on ilmselt väga kahjulik, aga nii see on. Olen niimoodi kasvatatud. Kui ema on pidanud Siberis sõna otseses mõttes kartulikoori sööma, siis pärast seda olen mina rõõmuga nõus kõike sööma, peaasi, et midagi süüa on.”

Andres sõnab, et „Tähtede hõbelusika” osalejatest ei üllatanud teda oma kokkamisoskustega keegi. „Minu meelest tundusid kõik olevat täpselt samal tasemel kui mina ise ehk mitte väga profid. Väga tore, et kõik olidki võrdselt üllatajad ja katsetajad. Mind ennast üllatas saate tegemise ajal aga protsess – söögi tegemine on niivõrd põnev ja nüansirikas. Osalejad lahendasid väga suure rõõmu, huvi ja hasardiga ülesandeid, vaatamata sellele, et esmapilgul tundus kõik täiesti võimatu,” räägib ta, et kõik saates osalejad said oma ülesannetega väga hästi hakkama.