Foto: GABRIELA LIIVAMÄGI
Teater
3. oktoober 2018, 10:07

Ülimenukaks osutunud „Kremli ööbikud” tuleb järgmisel suvel taas! (2)

Tänavu suvel Narvas Kreenholmi manufaktuuris etendunud teatritükk „Kremli ööbikud” osutus niivõrd populaarseks, et seda mängitakse tuleval suvel veel seitse korda. 

„Ma ütleksin, et „Kremli ööbikud“ oli täpne, väga hästi mängitud ja mis peamine – mu poja bänd Lexsoul Dancemachine mängis seda muusikat väga hästi. Nende mäng oli väga musikaalne ning lausa briljantne! Ma olen veendunud, et „Kremli ööbikud“ on selle suve lavastus number üks – see oli täielik elamus!” kiitis tükki vaatamas käinud Ivo Linna.

„Me peaksime ajakirjanikena oluliseks pidama, et sõnadel on tähendus ja on täiesti imetlusväärne, kuidas „Kremli ööbikute“ autor Ivar Põllu andis Joala laulude sõnadele sellise tähenduse, millele ma enne ei olnud mõelnud,“ mõtiskles tippajakirjanik Toomas Sildam pärast „Kremli ööbikute“ esietenduse vaatamist.

„Kremli ööbikute” menu oli nii suur, et ka müüki tulnud lisaetenduste piletid müüdi kiiresti välja.

Lavaloos, mis pajatab NSV Liidu mürisevast muusikatööstusest ning selle särava tähe Jaak Joala vastuolulisest saatusest, on laval Märt Avandi, Saara Kadak, Maria Annus, Katrin Pärn, Juss Haasma, Tambet Seling, Janek Joost, Priit Strandberg, Robert Linna ja ansambel Lexsoul Dancemachine.

Dramaturg Ivar Põllu kirjutatud „Kremli ööbikute” lavastaja on Robert Annus, lavakunstnikuks Ott Kangur ja kostüümikunstnikuks Kristiina Põllu.

Pileteid etendusele saab osta Piletilevist.