Siiri SisaskFoto: Jörgen Norkroos
Poliitika
3. oktoober 2018, 09:58

Siiri Sisask: EKRE oli mu seisukohast samasooliste paaride osas teadlik (125)

Siiri Sisask ei osanud karta, et samasooliste paaride toetamine talle EKRE-s komistuskiviks võib saada, kuna Sisaski sõnul oli tema seisukoht juba varem ekrelastele teada.

Sisask räägib ERR-i uudisportaalile antud intervjuus, et ta oli EKRE-le juba varem öelnud, et ei poolda kooseluseaduse tühistamist ega hääleta selle poolt. Sisaski sõnul oli ta seda öelnud nii erakonna esimehele Mart Helmele kui ka EKRE kommunikatsiooninõunik Holger Bergile saadetud kirjas.

Sisaski sõnul ei vasta tõele ka talle omistatud lause, et ta ei hakka EKRE-le vastu töötama, vaid hääletab ka kooseluseaduse küsimuse puhul nii, nagu fraktsioon kokku lepib. "Mardile ütlesin telefonitsi, et minu poolthäält [kooseluseaduse tühistamisele] erakond ei saa ja selles jään ma erapooletuks," kinnitab Sisask.

Mart Helme rääkis esmaspäeval Õhtulehele antud intervjuus, et Sisaski väljaütlemised kooseluseaduse ja omasooiharate kohta tulid EKRE-le täieliku üllatusena. Helme sõnul polnud nad varem Sisaskiga kooseluseaduse teemat puudutanud. 

"Ta ütles, et ta on meie programmiga põhjalikult tutvunud ja jagab meie seisukohti ja me ei pidanud vajalikuks sellest üldse rääkida," rääkis poliitik Õhtulehele.