The NeighbourhoodFoto: Facebook.com/TheNeighbourhood
Saund
2. oktoober 2018, 18:03

The Neighbourhood esineb esmakordselt Eestis

Ameerika indie-rokkgrupp The Neighbourhood astub maailmaturnee raames esimest korda üles Eestis 11. veebruaril 2019 Saku Suurhallis, et esitleda oma kolmandat samanimelist albumit. Piletite müük algab reedel, 5. oktoobril.

The Neighbourhood loodi aastal 2011, esimene täispikk album “I Love You” nägi ilmavalgust pärast kahte tegevusaastat. Album debüteeris Billboard 200 edetabelis 39. kohal, aga juba mõne kuu pärast saavutas laul “Sweater Weather” ennenägematu populaarsuse. Bändi liikmed on lapsepõlvesõbrad, kõik nad kasvasid üles samas naabruskonnas. Bändi nimeks võeti ingliskeelne kirjapilt, sest ameerika versioon oli juba hõivatud.

Bändi muusikat on raske ühe stiilina määratleda. Seda võib nimetada nii dark-popiks kui indie-rokiks. See on segu indie'st, popist, hip-hopist, rütmibluusist ja alternatiivsetest kitarrimeloodiatest. Ajakiri Rolling Stone nimetab gruppi väga atmosfääriliseks ja melanhoolseks, tõstes seejuures esile muusikute emotsionaalsust ja väljenduslikkust. Solist Jesse Rutherford on erakordselt karismaatiline, teda nimetatakse tihti ümbersündinud Kurt Cobainiks. Lisaks on grupil läbimõeldud ja väga kontseptuaalne visuaalne stiil. Mustvalge fotomotiiv ja videoklipid on omal moel saanud nende visiitkaardiks. 

The Neighbourhoodi laulusõnad on täidetud eksistentsiaalsete motiividega. Need puudutavad väga isiklikke teemasid – inimlikud hirmud ja nõrkused, armastus ja lähedaste kaotus, edu ja vihkamine, kadedus ja kinnisideed - kõik on esitatud rahulikul moel, pingevabalt. Jesse Rutherford räägib avameelselt isiklikest ja intiimsetest asjadest. Ta paiskab sõna-sõnalt paberile oma emotsioonid, millele järgnevad salmid ja akordid. Selline avameelsus on võitnud miljonite fännide südamed üle kogu maailma.

Grupi kolmas album “The Neighbourhood” ilmus 2018. aasta märtsis. Albumile on valitud 12  atmosfäärilist kompositsiooni, mis on inspireeriva, lüürilise ja romantilise rütmibluusi meloodiaga. Bänd esitleb oma maailmaturnee raames uut albumit Eesti publikule 11. veebruaril. Saku Suurhallis ei kõla ainult uued lood, vaid esitamisele tulevad ka varasemate albumite armastatuimad palad.