Priit SibulFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
2. oktoober 2018, 13:59

Priit Sibul kritiseerib Mart Haberi ja Taivo Pilleri isakssaamist: isadus ja emadus võiks jääda mittemüüdavaks (68)

Ettevõtte ShiShi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller abiellusid mai lõpus New Yorgis ning nüüd saavad mehed ka kaksikute vanemateks. Isamaa erakonna poliitik Priit Sibul kritiseerib aga seda, et lapsi saab tellida, olenemata sellest, kas vanemateks saavad geid või heterod.

„Te võite mind nimetada šovinistiks, jurakaks, vanamoodsaks või mida iganes, aga see, et emadust saab osta ja lapsi tellida, ei ole minu jaoks aktsepteeritav. 50 000 kuni 100 000 ja rikas inimene soetab omale lapse? Läheb poodi? Laps tuleb kuskilt, tarnitakse?“ pärib Sibul oma Facebooki leheküljel.

„Lapseootus ei ole suvaline inkubatsiooniaeg, normaalses peres osaleb ootuses ja hoolitsuses ka meesterahvas, rääkimata naisest. Siin pole minu jaoks vahet, kas keegi on gei või hetero: mõned asjad siin maailmas võiks jääda mittemüüdavaks. Inimesed ja emadus näiteks,“ kirjutab ta.

„Ma näen aina enam inimesi, kes sooviks seada piiranguid, reguleerida seda, kuhu laps tohib sündida. Ja ei taha näha ühiskonda, kus ühel hetkel öeldaks, et sa oled liiga vaene, et last saada. Veel hullem, ühiskonda, kus vaikselt hakkab taas jalgu alla saama idee eugeenikast. Ostetav ja müüdav "geneetiline materjal" ning sünnitamisteenus on paraku samm selles suunas,“ lisab mees kommentaarides.

Haberi ja Pilleri beebid sünnivad Ameerikas ning tähtajaks peaks olema Haberi sõnul mardipäev. "Lapsed hakkavad koos meiega elama loomulikult Eestis," ütleb Mart. "Meid on isadena ees ootamas kindlasti väga äge ja tore aeg," lisab Taivo. "Kaksikud ju, see on kahekordne rõõm."