Piret LaosFoto: Teet Malsroos
Inimesed
2. oktoober 2018, 14:18

Hommikuprogrammi saatejuht pidas tühjaks varastatud stuudiot naljaks (8)

2. oktoobril jõudis Kanal 2 saade "Hommik!" televaatajate ette 25-minutilise hilinemisega, kuna eelneval ööl olid vargad ära viinud saate eetrisse minekuks tarviliku tehnika.

Saate "Hommik!" saatejuht Piret Laos oli esimene, kes hommikul toimetusse  jõudis. Õhtulehele rääkis saatejuht, et kui talle tehnilisest osakonnast öeldi, et öösel on vargad käinud, pidas ta seda esialgu naljaks. "Mõtlesin, et visati niisama mingit huumorit. Aga kui sain aru, et ongi selline situatsioon, siis lõi ikka päris tõsiseks," rääkis Piret. "Selline ehmatus oli, et keegi on käinud meie ruumides!"

Saatemeeskond pidi aga säilitama kaine mõistuse ja otsustama, kas saade saab üldse eetrisse minna. "Me suutsime ennast päris kiiresti kokku võtta," tunnistas Piret. "Kuna politsei võttis mingeid proove ja vaatas seda platsi üle, siis natuke aega läks selle peale," valgustab ta hommikust juhtumit.

Kuna väga oluline tehnika oli öö jooksul sõna otseses mõttes õhku haihtunud, pidi meeskond kibekiiresti leidma võimaluse eetrisse minekuks. "Sellel hetkel mõeldi üle kõik variandid ja mängu tulid ka varuplaanid B ja C. "Variandid olid liikuda teise stuudiosse või lasta saade eetrisse ruumis, mis pole mõeldud võtteplatsiks," rääkis Laos.

Piret rääkis, et kui tehniline osa saadi paika ja eeter läks käima, siis tema jaoks oli olukord selles osas lahenenud. "Ettevalmistus oli piisav, et mitte muret tunda saate sisu osas. Muu materjal oli meil juba paigas," rääkis Piret.

"Saate „Hommik!“ tehniline meeskond avastas 2. oktoobri hommikul, et Kanal 2 stuudios on käinud öösel vargad ja varastatud on teletehnikat, mis on vajalik ka „Hommiku!“ eetrisse minekuks," kommenteeris Kanal 2 pressiesindaja Mari-Liis Veskus Õhtulehele.

Saate meeskond suutis siiski olukorra lahendada ja "Hommik!" jõudis televaatajateni 25minutilise hilinemisega. Teadaolevalt ulatub kahju kümnete tuhandete eurodeni. Politsei on algatanud juhtumi osas kriminaalmenetluse.