Katrin LustFoto: ALDO LUUD
Tele
2. oktoober 2018, 11:56

Katrin Lust on vanamemme näidanud loo kriitikast hämmastunud: tule taevas appi, tulge nüüd mõistusele! (82)

Eile oli "Kuuuurijas" eetris lugu Lõuna-Eestis üksinda elavast vanamemmest, kel pole ei telefoni ega pangakaarti ning kes hoiab kõiki oma sääste kodus sularahas. Selle loo peale ärritusid paljud televaatajad, kes süüdistavad loo teinud Katrin Lusti vastutustundetuses. Nimelt arvavad nad, et kriminaalidel on väga lihtne nüüd vanamemm paljaks röövida, kuna tema elukohta näidati saates. Lust ise on vaatajate tagasiside üle üllatunud ning arvab, et tema ei teinud midagi valesti.

"Vaatajate tagasisidet ei tea kunagi, see on nii seinast seina. Aga mõneti küll jah," vastas Lust küsimusele, kas on eile sündinud pahameeletormi üle üllatunud. "Sest tegelikult, me kõik teame, et enamikul Eesti pensionäridel, julgen öelda, et suurel osal, on säästud sularahana. Ja see ei tule nüüd küll mingisuguse suure uudispommina, et issand, meie pensionäridel on sularaha," arvab teleajakirjanik.

"Pensionärid elavad meil ju metsa sees, kus pole ühtegi inimhinge, nad elavad linnas, maal. Mina arvan, et nii kollektiivselt hulluks minna, seepärast et Liide nüüd röövitakse paljaks ja nüüd teatakse, kus ta elab ... No tule taevas appi! Liide on elanud seal elu aeg, seal talus. Ei ole ühtegi röövlit seal käinud. Sealsamas kõrvalmajas elab endine vallavanem. Temaga me rääkisime juttu. Samas on veel kaks maja, 20-30 meetri kaugusel," rahustab Lust.

"Kammoon, noh! Et kas tõesti kõik mis Katrin Lust teeb..., et jumal, võetakse nüüd viimane memm Eestimaa pinnal, kes elab üksinda talus, et millise kohutava teoga ma hakkama sain. Ma olen saanud kirju, et kui ta pekstakse nüüd kirvega surnuks, kelle hingele see jääb. Noh, ma tean isiklikult juba kümmet memme, kes elavad metsa sees üksinda ja…Mitte keegi ei karda kedagi!" kaitseb Lust ennast.

Lust kõrvutab 80-aastase vanamemme Liide olukorda Edgar Savisaarega. "Samamoodi võiks öelda, et Edgar Savisaar elab meil metsa sees ja tema kodust leiti suisa...kui palju...150 000 eurot? Tulge nüüd mõistusele! Kusjuures, vihje lugu teha tuli ühelt väga tuntud Eesti inimeselt, et seal külas elab üks memm, kel pole mobiiltelefoni ega pangakaarti," ütleb ta.

"Andke andeks, need pätid, keda nüüd kardetakse, memm saab pensionit, ta ütles mulle, 265 eurot kuus! See, et ta ostis 4000 silikaatkivi, et me näitasime, et kullahunnik on kuskil seal nurgas või…Tundke muret siis sellepärast, kuidas ta endale talvepuud saab teha ja tundke muret kõikide nende memmede pärast, kes keset metsa elavad, kellel ei ole lähedasi või mis iganes!" jätkab Lust kaitsekõnet.

Küsides Lustilt, et miks ta siiski otsustas sellise loo teha ning viidates televaatajate kommentaaridele, milles mõned väidavad, et Lust tegi oma looga, võiks öelda, suisa kriminaalidele eeltööd ning neil on nüüd väga lihtne minna memme paljaks röövima, Lust ärritub:

"Misasja, kriminaalide? Ajakirjanikud näitavad pidevalt, et kuskil elab keegi metsa sees uhkes majas, et nüüd kriminaalid teavad, kuidas mõni tuntud ärimees, või kes iganes, elab metsa sees. See on absurdsuse tipp noh!" sõnab Lust, kinnitades, et memm ise oli selle loo üle väga õnnelik.

"Mina ei küsi, miks keegi lugusid teeb. See on minu otsus, mida ma teen „Kuuuurijas“ ja mida mitte. Miks ma tegin, sest sain vihje, et elab selline memm!" ütles Lust ning lõpetas kõne.