Katrin Lust läks etteteatmata külla vanaprouale, kel ei ole ei telefoni ega pangakontotFoto: TV3
Tele
1. oktoober 2018, 21:39

Televaatajad süüdistavad Katrin Lusti vastutustundetuses: saates näidatud jõukale vanamemmele lähevad ju kriminaalid kallale! (114)

"Kuuuurijas" käis Katrin Lust külas ühel 80aastasel vanamemmel, kel pole ei pangakaarti ega mobiiltelefoni, kuid kes käib ehituspoes suurte rahapakkidega omale ehitusmaterjale ostmas. Vaatajate järelkaja Lusti loole on aga üllatavalt negatiivne ning kardetakse, et vanamemme täpse aadressi paljastamisega tehti talle karuteene.

Lust oli saanud lugejalt vihje, et suvel astus Räpina ehituspoodi sisse üks memm, kes virutas letile rahapaki ja nõudis selle vastu katuseplekki. Seal ei tahetud sularaha hästi vastu võtta, aga ta selgitas, et muud moodi ta raha anda ei saa, sest pangakontot pole tal elus olnudki. “Selline inimene Eestis on vaatamisväärsus!” ütles Lust ja otsustas vanaproua üles otsida.

Lust rääkis saates, et memmel, kes muideks on "Kuuuurija" saatejuhi nimekaim, kandes nime Liide Lust, et olenemata tänapäeva mugavustest lahtiütlemisest, ehitab ta oma maja, kuid keegi ei tea, kust ta selleks raha saab.

Saates räägiti, et kuna memmel pangakontot pole, tuuakse pensionit naiseni postiljoniga ja sularahas ning ka seenekorjamisega teenivat ta korraliku lisakopika. "Pangast võtavad raha ära!" selgitas Liide Lust, miks ta ei julge raha panka panna. “Enda käes on kõige kindlam. Mis on peos, see on peos.”

Saates paljastati ka memme täpne aadress. Et mitte vanaproua elukohale veelgi enam tähelepanu tõmmata, ei avalikusta Õhtuleht täpselt, kus ta elab, kuid saates näidati asukohta isegi kaardil!

Sellepärast on "Kuuuurija" vaatajad aga maruvihased, kommenteerides saate Facebooki lehel, et Lust käitus vanainimese suhtes vastutustundetult.

“Kas selle peale ka mõeldi enne saate tegemist, et kõik kriminaalid, kes vähegi läheduses elavad, juba sügavad peopesasid? Kui uskumatult täpne kirjeldus veel elukoha kohta. Millised selged vihjed vanaporua rahamajanduse kohta. Milleks?!” kommenteerib Mari.

“Andeks, aga ma ei saa aru, milleks see lugu praegu oli? Et kuskil metsas elab üks memm, üksinda. Tal on õu ehitusmaterjali täis ja madratsi all tuhandetes eurodes sularaha. Ja mis parim uudis, tal pole telefoni. Ootate, et nüüd pätid peale lendaks ja memme maha lööks? Oleks ma ta sugulane, siis ma kaebaks teid ise kohtusse!” pahandas Maarja. 

“Miks te nii teete? Reklaamite vanaprouat, et tal sularaha kodus, koos aadressiga. Võib-olla mõtlen üle, aga see maailm ei ole ilus,” kirjutab Susanna. 

“Väga vastutustundetu vanainimese suhtes,” sekundeerib Marika. 

“Ma loodan, et selle memmega midagi halba nüüd ei juhtu. Uskumatu! Ma olen sõnatu ja kurb!” kommenteerib Monika. 

“Tahaks ka loota, et Katrin Lusti rumalus tädi Liidele kutsumata külalisi ja kullakaevajaid ligi ei meelita,” kirjutab Siim. 

“Mõltesin sama, kui mõtlematu! Juba ette kahju vanamemmest,” kurvastab Gerli. 

“Kah uudis! Ikka ei lasta elada vanainimese elu. Ikka tullakse teist segama ja reklaamima. Häbi!” kirjutab Elina.

Lust postitas "Kuuuurija" Facebooki postituse, kus rahustas fänne: "Kõik, kes te muretsete Liide pärast, siis ta elab väga turvalises kohas. Iga 30 minuti järel sõidab piirivalve patrull tema majast mööda." See argument aga vaatajaid ei rahulda.

"Asukoht oli ju saates no nii detailselt ãra näidatud. Ka politseimaja kõrval pole turvaline. Kulla Katrin! Miks ometi teha vanainimese elu seeläbi ohtlikuks. Ma ausõna olen sõnatu!" vastas postitusele Monika.

"Selle 30 minutiga, mil patrull möödub, võib väga palju halba juhtuda. Mis kasu on mööduvast patrullist, kui ei ole võimalik abi kutsuda?" pärib Kadi.

Hea lugeja, mida arvad sina? Kas Lust sai hakkama järjekordse ämbrisseastumisega, reklaamides televisioonis sellist vanainimest?