Orri Páll DýrasonFoto: VIDA PRESS
Saund
1. oktoober 2018, 18:34

VÄGISTAMISSÜÜDISTUS! Sigur Rósi trummar lahkus bändist (3)

Islandi postrokkbändi Sigur Rós trummar Orri Páll Dýrason on vägistamissüüdistuse tõttu bändist lahkunud.

Meghan Boydi nimeline naine väidab Instagrami postituses, et Dýrason oli ta 2013. aasta jaanuaris une pealt vägistanud. Enda sõnul vaikis Meghan kõik need aastad kohutava ärevuse tõttu, kuid avas nüüd suu, innustatuna ameeriklanna Christine Fordi ütlustest USA ülemkohtu kandidaadi Brett Kavanaugh' süüdistamisel omaaegses seksuaalkuriteos.

Boydi sõnul oli ta trummariga tutvunud Los Angelese klubis. Nad olid üheskoos voodisse magama jäänud, kuid muusik oli naisele une pealt sisse tunginud. "See juhtus tol ööl kaks korda ja ma küsisin endalt, miks ma juba esimese korra järel ei lahkunud - aga olin purjus, surmväsinud, šokis," kirjutas Boyd.

Teises postituses süüdistas Meghan muusikut katsetes tema süüdistusi vaigistada, vahendab The Guardian. 

Bänd kinnitab kuuldusi trummari lahkumisest. "Oleme vastu võtnud oma ansamblikaaslase Orri Páll Dyrasoni lahkumisavalduse, võimaldamaks tal sellega [vägistamissüüdistus] rahus tegelda," kirjutasid Jónsi ja Georg. 

Dýrason ei lükka oma Facebooki kirjutises Boydi süüdistust küll otsesõnu ümber, kuid tänab sõpru-sugulasi usalduse eest. "Teen kõik, mis minu võimuses, et sellest õudusunenäost välja pääseda, kuid lugupidamisest nende vastu, kes tõesti seksuaalvägivalla all kannatavad, pean seda võitlust avalikult," tõotab rokkar. 

Ta lisab, et ansamblist lahkumine on tema jaoks raske otsus. "Kuid ma ei tohi lasta neil tõsistel väidetel kahjustada bändi ning juba tehtud tähtsat ja kaunist tööd."