Sean ConneryFoto: AP/Scanpix
Film
1. oktoober 2018, 17:24

Maailm vajab päästmist? Kutsu Sean Connery! (1)

Filmientusiastid leidsid, et Sean Connery on oma rollides rohkem kordi maailma päästnud ja pahalastele kere peale andnud kui ükski teine näitleja.

Edinburghist pärit endine kulturist ja piimamees, kes mängis filmis "Äraostmatud" ("The Untouchables"), ei vaevunud oma iiri-ameeriklasest politseiniku rolli jaoks isegi iiri aktsenti ära õppima, vahendab The Times. Kuid miks peakski, kui ta on 13 korral suutnud maailma hukatusest päästa ning omab ühtlasi parima elus oleva šotlase tiitlit? Ilmselt ei häirinud tema ebausutav aktsent ka filmieksperte, sest mees pälvis filmirolli eest Oscari.

Connery hakkas inimkonda hukatuse eest päästma 1962. aastal, kui tegi James Bondi mängides läbimurde filmis "Dr. No". See oli ka esimene Ian Flemingi romaan, mis filmiks kohandati ning kus Seanil tuli vastu hakata salapärasele lurjusest aatomifüüsikule Julius No'le, kes hoidis kogu maailma pantvangis. Maailmapäästmise teenust pakkus ta Bondina veel kuues filmis.

Põnevusfilmikanal Movies4Men avaldas, et Connery 13 päästeoperatsiooni seavad ta esikohale isegi "Visa hinge" staari Bruce Willise ees, kes on filmides maailma päästnud 10 korral. Kolmandal kohal on Keanu Reeves 9 ning neljandal kohal Harrison Ford ja Will Smith 7 kangelasteoga.

Kõige surmavam näitleja on Milla Jovovich, kelle elulookirjelduses on 1296 tapmist (kuigi enamik neist olid zombid), mis pärinevad "Resident Evil" filmiseeriast. 1000 künnise ületab ka Jet Li, kelle kätel on 1076 inimese veri. Dolph Lundgren on kolmandal kohal 919 tapmisega, Arnold Schwarzenegger on tapnud 842 korda. Üle 500 inimese on filmides tapnud veel Chow Yun-fat (810), Sylvester Stallone (786), Jason Statham (718), Kevin Costner (670), Wesley Snipes (593) ning Nicolas Cage (571).