"Hommikusöök staariga"; La Tabla restoran; Silvia Ilves; Anu SaagimVideo: Jörgen Norkroos
Inimesed
4. oktoober 2018, 00:27

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Tulise Silvia llvesega Ladina-Ameerika köögis (14)

Kutsusin tulisele hommikusöögile Telliskivi Loomelinnaku restorani La Tabla särtsaka staartšellisti Silvia Ilvese. Selliseid unikaalseid Ladina-Ameerika stiilis restorane ei leidu Tallinnas just palju, kus ühest menüüst leiab nii Brasiilia, Kuuba ja ka Mehhiko stiilid. Ka kuumavereline Silvia sobis kirevasse atmosfääri kui valatult. 
"Hommikusöök staariga", restoran La Tabla; peakokk Taavi Maiste Foto: Tiina Kõrtsini

La Tablas viivad keele alla isetehtud maisitortiljad, hõrgud liharoad, kala-ceviche või hoopis kodune jäätis ja kohapeal valmistatud limoncello. Hubane ja värviline atmosfäär lisab vürtsi nii toitudele kui meeldivale lõuna- või õhtusöögile.

La Tabla kireva sisekujunduse eest on hoolt kandnud Priit Kuusik Foto: Tiina Kõrtsini

Köök, sõbralikud teenindajad, autentne värvikirev sisekujundus ja chill atmosfäär kannavad endas La Tabla motot mi casa es tu casa ehk minu kodu on ka sinu kodu.

Hommikusöök Anuga, Silvia Ilves Tags: Hommikusöök Anuga, Silvia Ilves Foto: Tiina Kõrtsini

Peakokk Taavi Maiste sõnul on La Tabla bravuurikamad road juustupannkook, tortiljad, värsked salatid, erinevad salsad ja loomulikult liharoad. Menüüst ei puudu ka taimetoidud ja suus sulavad magustoidud, värskelt pressitud mahladest rääkimata.   

Kohtun tulise staartšellisti Silvia Ilvesega hilisel hommikusöögil La Tablas. Silvia maabub kohale silmad veekalkvel. Mis juhtus?

"Meie loomade varjupaigast võetud must kass jäi auto alla, sain just elukaaslaselt kõne. Lapsed nutavad, mees nutab, mina nutan... Õhtul on matused," vuristab naine ühe hingetõmbega.  

"Kolm väikest poissi ja neljas tulekul. Mees, kaks kutsut ja nüüd vaid üks kiisu. Täielik Ladina-Ameerika perekond ja see sobib mulle. Hiljuti kolisime ka oma majja Pirital. Üürime küll seda esialgu aastakese, aga hiljem, kui peaks ikka väga meeldima, siis ostame võib-olla ära ka. Selleks oli mul vaja ERSOsse tööle minna, muidu pank ju laenu ei anna. Hetkel olen katseajal ja püüan korralik olla. Aga kui ma selle maja ostuks raha kokku ei saa, siis lähen kas või panka röövima," naerab särtsakas naine.  

Tõeliselt vahvat intervjuud Silviaga loe ja vaata juba sellel nädalal Õhtulehe veebist ja paberist!

"Hommikusöök staariga"; La Tabla restoran; Anu Saagim Foto: Tiina Kõrtsini