Alina Voronkova Foto: VIDA PRESS
Inimesed
1. oktoober 2018, 11:32

SKANDAAL SOOME MISSIVALIMISTEL: iluduskuninganna on vene päritolu (41)

Laupäeva õhtul valiti uueks Soome iluduskuningannaks 23aastane Alina Voronkova. Sotsiaalmeedias puhkes pahameeletorm - kas Miss Soome tohib ikka  vene juurtega olla?

Tütre võidule elasid kohapeal kaasa tema vanemad Dmitri Voronkov ja Svetlana Voronkova. Jaapanist jälgis "Miss Soome" otseülekannet Alina kallim, hokimängija Joonas Hurri. 

Esimeseks printsessiks kuulutati Eevi Ihalainen, teiseks printsessiks Jenny Haapalainen.

Sotsiaalmeedias puhkes otsekohe äge diskussioon: kas vene juurtega neiul on ikka õigust Miss Soome tiitlile? Voronkova ise hoidub kommentaare lugemast, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kuid neile, kes tema päritolu kallal võtavad, on ingerlannast ema ja venelasest isa tütrel selge sõnum: "Olen sündinud Soomes ja mul on Soome kodakondsus. Olen siin üles kasvanud ja saanud soome kasvatuse. Minu kakskeelsus on vaid vanematelt saadud kingitus. Inimesed võivad olla eriarvamusel, aga fakt on fakt." Instagrami postituses paljastab Alina, et püüdles missivalimistele juba kolm aastat tagasi, kuid toona ei pääsenud ta casting'utest kaugemale. 

Ka Soome missiemme Sunneva Kantola paneb kriitikat imeks. "See [et Alina räägib ka vene keelt] on ometi teisejärguline seik. Ta on läbi ja lõhki soome kaunitar." Kantola märgib, et Alina oli tema tegutsemisajal esimene  Miss Soome, kes õnnitluskõnele vastuseks omapoolse kõne pidas. "Kindlasti mängisid oma rolli tema sõnavalmidus ja reipus ja muidugi ka ilu. Tema võit oli ülekaalukas."

Eelmise aasta algul peeti Soome internetifoorumites samasugust vaidlust värske Miss Helsingi, mustanahalise Sephora Ikalaba üle.