Kokteilimeister Mario Hofferer maailmastaaridegaFoto: Promomaterjal
Inimesed
1. oktoober 2018, 11:05

Hollywoodi koorekihi lemmik-kokteilimeister jõudis Eestisse

Eestisse saabus kuulus baarmen Mario Hofferer, kelle kokteilikunsti hindavad kõrgelt Hollywoodi staarid John Travolta, Sharon Stone, Jean-Claude Van Damme, Naomi Campbell jpt. Tema edu saadavad mitmed nimekad auhinnad, nende hulgas ka eelmise aasta maailmameistri tiitel. 

Hofferer tuli Eestisse, et osaleda 67. korda toimuvatel kokteilide valmistamise maailmameistrivõistlustel "World Cocktail Championships 2018", kuhu ta kutsuti oma eelmise aasta võidukokteili valmistama. Nii suure mastaabiga üritus toimub 3.-4. oktoobril esmakordselt Tallinnas Kultuurikatlas, kuhu on oodata pea 70 riigist ligi 500 baarivaldkonna huvilist. Iga riigi parimad astuvad pingelisse võistlustulle ning juba järgmise nädala reedel selgub kokteilide valmistamise uus maailmameister.

Ürituselt leiab palju uusi ja huvitavaid ideid ning inspiratsiooni kokteilide valmistamiseks. Kokteilivalmistamise maailmameistrivõistlustest on saanud baarivaldkonna aastasündmus, kus pannakse alus rahvusvahelistele kokteilisegamise standarditele ja uutele arengusuundadele. Tavakülastajale annab üritus hea ülevaate kokteilivalmistamise kunstist, mis on toidu- ja joogikultuuri lahutamatu osa. See tähendab alkoholi tarbimist mõistlikus koguses, et nautida kvaliteetseid ja põnevaid maitseelamusi. Eraldi joogiala annab võimaluse tutvuda nii kohaliku kui ka Eestist väljaspool valmistatud joogipoolisega.