Koolitusel täiendati teadmisi naise elukaare, pereplaneerimise, raseduse, sünnituse ning vastsündinu ja imiku hoolduse kohta. Foto: Mondo
Uudised
1. oktoober 2018, 09:32

Digitaalne lõputseremoonia: Afganistani ämmaemandad saavad täna Eestist koolitustunnistused (1)

Täna kell 10 saavad Afganistani ämmaemandad tervisekoolituse tunnistused, mis antakse üle videosilla vahendusel Eestist.

Kaheksa kuud kestnud veebipõhise täiendõppekursuse läbis 36 ämmaemanduse õppejõudu ja praktiseerivat ämmaemandat Põhja-Afganistani Faryabi provintsis. Kursuse koostas ja viis läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (TTHK) MTÜ Mondo arengukoostöö projekti raames,

Omanäoline digitaalne lõputseremoonia algab Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis Eesti aja järgi kell 10, Kabuli aja järgi kell 11.30. Enamiku tseremoonial osalevate Afganistani ämmaemandate jaoks on see esimene väljasõit oma kodupiirkonnast riigi pealinna Kabuli.

Veebikeskkonnas Moodle loodud kursus pakkus osalejatele erialakirjandust, õppefilme ja praktilisi ülesandeid, mida ühiste arutelude ja grupitöö käigus lahendati. Teadmisi täiendati naise elukaare, pereplaneerimise, raseduse, sünnituse ja sellele järgneva perioodi ning vastsündinu ja imiku hoolduse kohta. Osalejad pidasid tervisekasvatuslikke loenguid koolitüdrukutele, mille kaudu mitmekordistub kursuse mõju kohalikule elanikkonnale.

 „Vaatamata jätkuvalt kõrgetele turvariskidele ja aeganõudvale asjaajamisele oleme suutnud tänu kohalikele partneritele ja innovaatilisele e-õppele pakkuda eluliselt olulisi teenuseid naistele ja tüdrukutele Afganistani maapiirkondades. Mondol on äärmiselt hea meel, et selline praktiline koostöö Eesti ja Afganistani vahel jätkub ka 2019. aastal“, ütles MTÜ Mondo arengukoostöö valdkonnajuht Riina Kuusik-Rajasaar.