Krista AruFoto: Teet Malsroos
Poliitika
1. oktoober 2018, 07:46

Krista Aru: laisk inimene leiab võimaluse, kuidas riigikogus mitte midagi teha (20)

Krista Aru nendib Facebookis, et laisad inimesed leiavad võimaluse, kuidas riigikogus mitte midagi teha. Naine lisab, et just laisad inimesed proovivad sageli kõige rohkem kasu lõigata.

"Osutudes aastal 2015 valituks ja tulnud tööle riigikogusse, poleks ma kuidagi osanud arvata, et näen siin nii palju erinevaid asju, et õpin nii palju uut inimeste, riigi ja iseenda kohta. See on olnud väga huvitav aeg ja kogemus, millega ei saagi midagi muud võrrelda, sest see ongi üks ja ainus: kuuluda Eesti kõige tähtsamasse kogusse ja töötada Toompea lossis. Ma arvan, et mida suuremal hulgal inimestel selline võimalus on, seda terviklikum ja tugevam on kogu ühiskond," arutleb Aru.

Aru tõdeb, et paljud inimesed, kes kord on riigikokku valitud, tahavad sinna ikka ja jälle tagasi saada. Poliitiku sõnul on see inimlikult mõistetav, sest riigikogu on kindel, tähtis ja mugav töökoht.

"Ja arusaamine, et just sina oled see väljavalitu, on kerge muutuma hoiakuks, et sa peadki see väljavalitu olema. Ühiskondlikus plaanis tähendab see aga kaotust, sest inimene, kes oma olemuselt on laisk, leiab ka siin ikka ja alati võimaluse, kuidas võimalikult vähe teha ja samas võimalikult palju kasu saada," mõtiskleb Aru. "Sellisest hoiakust ja suhtumisest pole kasu kellelegi, ei inimesele ega teistele."

"Hea elu ei ole seesama, mis hästi elatud elu, ütles 25. septembril Tallinnas, presidendi roosiaias, Püha Isa Franciscus. Sellel lausel on mitu mõõdet ja suuresti on igaühe enda teha, mida ta hindab: kas head elu või hästi elatud elu."