Muusikapreemiate tseremooniaFoto: Stanislav Moškov
Saund
1. oktoober 2018, 07:24

Head rahvusvahelist muusikapäeva!

Eesti muusikanõukogu leiab, et Eesti võib tunda uhkust oma muusika ja muusikute taseme ning nende rahvusvahelise edu üle. Sestap soovitakse eestlastele head rahvusvahelist muusikapäeva.

Noorte interpreetide suurepärased tulemused konkurssidel kogu maailmas, rahvusvahelised tellimused meie heliloojatele ja sellega kaasnev tunnustus, meie dirigentide võidukäik maailma orkestrite ees, aga ka eesti muusikaklassika ja interpretatsioonikunsti järjest suurem levik üle ilma annavad selleks põhjust. Ometi võiks väärtmuusika ja helikunstnike positsioon ühiskonnas olla veelgi kaalukam. Seda saame mõjutada me kõik, märgates, kuulates ja tunnustades.
 
Rahvusvahelise muusikapäeva ellukutsuja, Sir Yehudi Menuhini peaaegu poole sajandi vanune üleskutse on päevakohane ka täna. Maailmakuulus viiuldaja soovis, et muusika tuleks inimeste lähedale, sõltumata nende rahvusest, sotsiaalsest või kultuurilisest taustast. Et sel päeval võtaksime hetke, märkaksime ja pühitseksime üht kõige erilisemat inimese loodud kunstiimet -- muusikat!
 
Muusikanõukogu kutsub üles kõiki tähistama rahvusvahelist muusikapäeva, 1. oktoobrit. Kutsume teid muusika juurde. Tulge, kuulake ja nautige. Tehke ka ise muusikat, looge ja jagage teistega, sest nagu Menuhingi ütles, teeb muusika elu kaunimaks.