Muusikaalaseid teadmisi EMTA õppejõul Peep Lassmannil jätkub: "Kuldvillaku" erisaate võitis ta ülekaalukalt Laura Põldvere ja Aarne Saluveeri ees.Foto: MADIS SINIVEE
Tele
28. september 2018, 20:46

Muusikapäevale pühendatud "Kuldvillaku" erisaate võitis ülekaalukalt Peep Lassmann: ausalt öeldes ei ole ma mälumängude fänn (2)

Rahvusvahelisele muusikapäevale pühendatud “Kuldvillaku” erisaate võitis ülekaalukalt pianist ja õppejõud Peep Lassmann. “Võita on alati meeldiv!” muheleb mees.

Konkurentsi pakkusid Lassmannile saates laulja ja Eesti Jazziliidu esinaine Laura Põldvere ja koorijuht ning pedagoog Aarne Saluveer. Kuigi konkurendid vastasid tublisti, jäi Lassmanni skoor teiste omadest kahekordselt peale. 

Juba mängu esimeses voorus rebis Lassmann tugevalt juhtima ning valis ja vastas õigesti järjestikku mitmetele küsimustele. “Sa teed puhta töö!” naeris kõrvalt konkurent Laura Põldvere. 

Lassmann tunnistab aga tagantjärele, et “Kuldvillaku” saatega ta enne osalemist väga kursis ei olnudki. “Ma ei ole ausalt öeldes suur selliste võistluste mälumängude fänn, kuigi väga põnev oli. Ma ei ole kunagi varem ka “Kuldvillakut” jälginud, seega ei teadnud, mis mind seal ees ootab, aga see väljakutse tundus mulle päris huvitav. Tulemus oli muidugi ka meeldiv,” sõnab ta. 

Olenemata sellest demonstreeris Lassmann oma suurepäraseid muusikaalaseid teadmiseid igast vallast ega kartnud ka riski peale välja minna, panustades Villaku saateosas Hõbevillaku küsimusele 200 punkti, muidugi vastas Lassmann õigesti. 

Uurides temalt, kuidas ta saates olnud küsimusi hindab ja millist kõige raskemaks pidas, vabandab ta: “Teate, see salvestus toimus kuu aega tagasi, ma tõesti ei mäleta. Aga küsimusi oli igas vallas.” Arusaadav, eks suurel muusikamehel olegi palju muid mõtteid peas ringlemas.

Lassmann jäi saate liidriks läbi kõigi voorude, kuid kahjuks vastas ta valesti viimase vooru küsimuse, milles küsiti, kes saatis Eri Klasile rahakaardiga ühe kopika palvega seda raha asjata mitte raisata?

Ka Põldvere ja Saluveer ei teadnud õiget vastust, Lassmann pani vastusena kirja Neeme Järvi, kuid vastust näidates, ütles ta, et õige vastus on hoopis Arvo Pärt. “Miks sa siis õiget vastust ei kirjutanud?” küsis ahastuses saatejuht Teet Margna, kes kinnitas, et tõepoolest oli see Arvo Pärt. Lassmann vabandas, et tal ei jätkunud õige vastuse kirjapanekuks lihtsalt aega. Olenemata sellest lõpetas mees saate võitjana, Põldvere lõpetas teisena ning Saluveer kolmandana.

Lassmann tõdeb, et kahjuks pärast saate lõppu ta Põldvere ja Saluveeriga saate üle arutada ei jõudnudki. “Saade sai läbi ja läksime laiali. Enne seda muidugi oli juttu, arutasime, vahetasime muljeid oma vastavatest kogemustest, minul neid ei olnud. Mingi kekskustelu oli muidugi,” nendib ta. 

Rahvusvahelise muusikapäeva 1. oktoobril kavatseb Lassmann veeta Lihulas. “Mina sõidan Tallinnast välja ja kontsert on Lihulas. Eks kõik kodumaised muusikud sel päeval rändavad üle Eesti. Mina olen klarnetimängija Toomas Vaniloviga, oleme kahekesi siis Lihulas, muusikakoolis on kontsert,” ütleb ta.