ContraFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
28. september 2018, 17:05

Coopi poekett kandis Contrale ekslikult 200 000 eurot: pidin vaeva nägema, et rahast lahti saada! (41)

"Läksin vaatama, ega kontol ei hakka raha otsa saama, et saaks ikka kõiki kulutusi teha. Esimene reaktsioon oli arusaamatus ja järgmine reaktsioon, et sellest rahast tuleb ruttu lahti saada ja õigele omanikule tagasi kanda," räägib Contra, kelle kontole kandis Coop eksikombel üle 200 000 euro.

"Summa kandsin kohe tagasi, kuid ega see lihtne polnud. Tuli vaeva näha, et rahast lahti saada. Pank lubas mul erakorraliselt limiiti suurendada. Muidu oleksin pidanud limiidi suurendamiseks taotluse tegema, see oleks läbi vaadatud ja ei tea, mis veel tehtud, kui oleksin ilma selgituseta proovinud limiiti suurendada," ütleb mees.

Contra sõnul ei tea ka Coop ise, mis paar nädalat tagasi ülekandel valesti läks. "Nad ei osanud öelda, miks nii juhtus. Kõik pidi õige olema, aga nad ei tea, miks nii läks. Võib oletada, et number läks viltu, aga minul faktid puuduvad."

"Sellist mõtet mul pähe ei tulnud, et prooviks raha endale hoida, äkki keegi ei pane tähele. Võib-olla kui oleksin kuu aega raha enda käes hoidnud, oleksin mingi nipiga protsenti juurde saanud," naerab Contra.

"Kuna see oli maksu- ja tolliameti raha, siis minu kiire arvutusega oleks see andnud umbes 500 eurot päevas kahjumit, kui ülekanne poleks välja tulnud. Kuid eks see oleks ikka välja tulnud, sest maksu- ja tolliamet oleks seda kindlasti mõne päeva pärast tähele pannud," sõnab ta.