"Fantastilised elukad ja kust neid leida"Foto: AP/Scanpix
Film
28. september 2018, 10:54

„Fantastiliste elukate” uus treiler pahandab fänne

Kui "Fantastiliste elukate" uus treiler 25. septembril avaldati, olid fännid põnevil, mis saladusi filmi järgmine osa avaldab. Küll aga pettusid paljud, kui nägid, et filmi ainus asiaadist näitlejatar Claudia Kim kehastab Voldemorti madu Naginit, kes on ühtlasi tema ori.

J. K. Rowling astus aga filmitegijate kaitseks välja ning säutsus Twitteris, et Nagini tegelaskuju põhineb Indoneesia mütoloogial, vahendab BBC. "Neid on vahel kujutatud tiibadega, vahel pooleldi inimese ja pooleldi maona. Indoneesias on mitusada rahvusrühma, kuhu kuuluvad ka jaavalased, hiinlased ja betawi rahvus," lausus kirjanik.

Rowling on varemgi kriitika osaliseks saanud. Näiteks on fännid väljendanud oma rahulolematust selle üle, et Potteri raamatutes on esindatud niivõrd vähe eri rahvusi. Üks fänn süüdistas Rowlingut, et Kim sai Nagini rolli lihtsalt seetõttu, et suurendada eri rahvuste esindatust.

Kirjanik lisas, et on teadlikult hoidnud 20 aastat saladuses fakti, et Nagini on tegelikult naine, kes muudeti needusega maoks.

"Fantastiliste elukate" teist osa on kriitikanooled tabanud ka varem, kui Grindelwaldi osa sai endale Johnny Depp, kelle endine abikaasa Amber Heard süüdistas teda koduvägivallas. Depp ise on süüdistusi eitanud. Rowling sõnab, et on Deppi osalemise üle õnnelik.

Filmis näeb ka Jude Law'd, kes kehastab noort Dumbledore'i. J. K. Rowling on varem öelnud, et Dumbledore on gei, kuid režissöör David Yates ärritas fänne, öeldes, et filmis see välja ei paista.