Pärast kahe operatsiooniploki renoveerimist on ITK kirurgidel nüüd nii tipptasemel tehnika kui ka tipptasemel olme. (Foto on illustratiivne),Foto: Vida Press
Uudised
28. september 2018, 09:03

Ida-Tallinna keskhaigla kirurgidel on nüüd Baltimaade esimene robotlaud (3)

Täna pärast renoveerimist taasavatavas Ida-Tallinna keskhaigla kirurgiakliiniku operatsiooniplokis on tähelepanuväärseimaks aparatuuriks Baltimaade esimene lülisambakirurgia robotlaud.

Pärast kahe operatsiooniploki renoveerimist on ITK-s nüüd kaheksa tipptasemel sisustatud operatsioonituba. „Meie kirurgidel on nüüd kasutada nii tipptasemel tehnika kui ka tipptasemel olme," ütles ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Uuendatud on ka operatsioonilauad. Lülisambakirurgid saavad kasutada spetsiaalset robotlauda, mis on ainus Baltikumis  ja ka mujal Euroopas vähelevinud operatsioonilaud. Laua eripära on võimalus patsiendi asendit nupuvajutusega muuta – see teeb operatsiooni kirurgidele mugavamaks ja patsientidele ohutumaks.

 „Tänasest on meil võimalik kasutada uuenenud ja ainult lülisambakirurgiale spetsialiseerunud operatsioonide tuba. Järjest tehnilisemaks muutuv valdkond seab ka operatsioonitubadele, -laudadele ja kuvamissüsteemidele uued nõudmised," ütles lülisambakirurgia keskuse juhataja Taavi Toomela. „Proovime ajaga maksimaalselt kaasas käia, et kindlustada patsientidele parim ja turvaline ravi."

Renoveerimise tulemusena on ka selles operatsiooniplokis nüüd võimalik  teha operatsioonidest videoülekandeid, mis on oluline lülisambakirurgide koolitamisel.

Kirurgiakliiniku renoveerimise teine etapp läks maksma 4,2 miljonit eurot.