Eesti uudised

Nõude täitmiseks tuleb tõsta mälupulkade-telefonide-arvutite hinda või võtta see raha maksumaksja taskust

Kas loomeinimeste rahanõue ajab nutiseadmeid ostma Lätti? (24)

LISA KOMMENTAAR

Metallica1. oktoober 2018, 17:52
tuuripiletit ostes saad viimase plaadi boonusena tasuta alla laadida. Hr Ehala, see töötab, mu töökoha kontori pc- pole kõlareid, sest ei vaja neid. Kodu pc l on kõlarid ja upnp läbi resiiveri põrandakõlaritesse, sealt kuulan spotify tasulist striimi, mille eest Vaiko Eplik raha saab, ka see töötab. Telefonist kuulan bluetooth klappidega. Läpakast võimaliku prigina kuulamise eest 50€ lisamaksta on absurd
A.L.29. september 2018, 08:28
Kuule sina Tanel Rock-a ööbik.Miks mina vana inimene peaks tahtma lindistada teie seakisa.Isegi venelastel on kordades parem muusika.
Elukutseline Setu29. september 2018, 13:25
Võiksite siin kõik teada tõsiasja (ka loo autor), et need nutiseadmed, pulgad ja muu digimigi on igal pool EL-is sedasi juba maksustatud ja seda kaasa arvatud Soomes ja Lätis!
Teadlik kasutaja olevikust28. september 2018, 17:42
Kes neid lugusid alla laeb kui youtube jms kohad olemas?
ab28. september 2018, 12:52
Nutikat ei oma ja vist ei saa ka aru kuidas sealt saab nn muusikat kuulata? ma kuulan ikka kõlaritest, muu pläma tuleb krapist.
juku28. september 2018, 12:28
See teeks umbes sama välja, kui talunikud esitaks riigile nõude söömise eest ja ise enam ei muretseks üldse, kuidas oma toodangut realiseerida. Paneks näiteks pliitidele maksu peale ja iga inimene võiks poest ilma rahata süia koju vedada. Sellest pliidi maksust siis finantseeritaks talupidajaid ja viiakse toodang kuhu vaja.
Fänn28. september 2018, 10:41
Ei kuula eesti keelset muusikat. Mille eest ma sulle maksma pean?
28. september 2018, 10:37
Telefonide hinnad on Soomes enam-vähem samad mis Eestis.
kelly28. september 2018, 09:52
kui meie seda tümakat ei kuulaks, siis poleks ju nende tümpsijata nimesid keegi teadnud. Seda, et saate liirilõõritada meile, peaksite suure sügava tänukummardusega meie poole meid tänama.
Kirjandusega on ju nii, et raamatukogudest laenutuste pealt saadakse hüvitist, On huvilisi, saab tasutud,aga muusika, mis sageli on täitsa plagiaat ja meloodiavaene plädin, samas kurdistab kõrvu ja muudkui nõuda ja nõuda!!! saage aru, kui välja ei kanna, siis pillid kotti ja luud ja labidas tööle.
peale 28. september 2018, 11:11
You Tubest nende lugude ärakorjamist ei teagi enam, kas mõned muusikud üldse elavad või juba surnud.
Vabandust,28. september 2018, 08:20
aga seda lamedat kisa ja ininat ma ei kuula. Meloodiat pole, sõnad mõttetud a la .." läh, läh, läh,. lähedalt. Seda ei nimetata muusikaks. Muusikat kuulatakse kontserdil või korralikus kvaliteedis plaadilt, mitte nutikatest. Ärgake üles, tühikargajad!
Juula Juurakust28. september 2018, 01:14
Ma ei saa ikkagi aru, et millise valemiga ja millise algsummaga nad selle 38 miljonit välja võlusid? Nagu esimeses artiklis mainitud: "Euroopa liidu liikmesriikide keskmine kogutud isiklikuks tarbeks kopeerimise hüvitis oli 2015. aastal 1,42 eurot inimese kohta ja seda koguti kõikide salvestusfunktsiooniga seadmetelt ja kandjatelt." See on siis EL keskmine, aga võib rikkamates riikides olla suurem ja vaesemates (meie ju oleme viimase viie hulgas) riikides järelikult kusagil alla 1 euro ja vaevalt et meil neid salvestusfunktsiooniga seadmeid aastas miljon tk ostetakse, aga oletada ju võib ja kui iga inimene maksab aastas seadmele 1 € juurde, oleks 4 aasta summa ainult 4 miljonit.
Ning täitsa imestama ja nördima ajab see, et nad nõuavad riigilt endale oma küllaltki keskpärase loomingu eest suuri summasid, teades ise, et on hulga vajalikumaid EL seadusi ja direktiive täimata jäetud sellepärast, et oleme vaesemaid euroriike. Meie riik on jätnud hulga pakilisemad direktiivid täitmata (inimõiguste deklaratsiooni tähtsamad punktid, mis tagaksid õigust elamispinnale ja tagaksid inimväärse elu, Energiavaestele hüvitis jt.)
Kas te ise ka aru saate, et Teie loomingut ei osteta miljonite kaupa sellepärast, et suurele osale rahvast ei lähe lihtsalt peale ja selle põhjuseks ikka väga keskpärane masstoodang. Jah, kunst ja kultuur pidi ju kuuluma rahvale ning meie maksudest saavad loomeliidud ja -kollektiivid küllaltki prisket riigipoolset toetust, stipendiume, et vast punnitatakse millalgi ka midagi rohkemat kui "Hiina toodangut", ja kui ei elatu oma loomingust ära, siis peaksite ise ka aru saama, et põhjus ikka teis endis ja peaksite mingi muu ametiga, mis rohkem sisse toob, tegelema, mitte elama teiste arvelt.
Aga eks lugege ise Kultuuriministeeriumi lehelt - Loomeliidud ja vabakutseliste loovisikute loometoetus. Palju neid pearaha ja toetuse saajaid meie väikse Eesti kohta on, ei suutnud ühestki kohast leida. Ja kurdetakse, et ei jätku tööjõudu.
jürka28. september 2018, 00:20
Ehk vaataks ka esinemistasud üle,liiga suured
Tiit28. september 2018, 05:59
Esinemistasud on lisaks veel ümbrikus ja makse nende pealt ei maksta, heal juhul makstakse miinimumtasu pealt.
27. september 2018, 23:04
Varsti peab selle eest ka maksma, et hingame nende geeniustega sama õhku .
27. september 2018, 23:03
Kui teisiti enam ei saa siis tulebki Lätist osta või tegelikult noored ostavad palju kaugemalt asjalikku tehnikat. Muusikaks ma tänapäeval levinud röökimist ei pea ja ei kuula seda isegi raadiost. Raadiot ka ei kuula juba aastaid. Ei huvita see lame röökimine ja rituaalid rumala kuulajaskonna peal.
Samad 28. september 2018, 05:50
Mördiööbik27. september 2018, 23:00
Miks peab keegi, keda ma üldse ei kannata, saama minu käest raha? Kui pole tarbinud, pole kellelgi õigust raha küsida!
kui28. september 2018, 07:24
nad küsiksid omapoolse kopeerimise (CD,DVD) eest kopeerimisele kulunud töötasu (=mõned minutid ja paar nupuvajutust + plaat kestaga+kogu partii peale kuu-paari töötasu loomes osalenule), siis saaks aru
81827. september 2018, 22:55
Venelased on ammu õelnud, et moosekantide tulu peab tulema kontsertesinemistelt, Igasugune konservmuusika on vaid tasuta reklaam ja mingitest autoriõigustest pole keegi kuulnud.
Normaalne suhtumine, minagi pole salvestiste eest eluilmas maksnud ega hakkagi maksma.
lahe27. september 2018, 22:47
ostame kõik lätist, ei sentigi enam eesti ahnuritele.
aplusel pole piire?27. september 2018, 22:30
Fa faa. Kas te liirilõõrid mótlete,et ma ostan arvuti muusika kuulamiseks?
Juba ammuilma ei viitsi ingit liirilõõrit ei osta ega laadidakuskilt alla. Kuulan raadiot autoga sõites ja sellest mölast mulle piisab täiesti.
Mul on tahvelarvuti, arvuti, telefonid elamises ja peoga mälupulki aga need pole mul iial minit muusikat kandnud ja kui kasutan siis üksnes isiklike enda toodetud piltide teisaldamiseks. Seega kuidas kompenseerite mulle alusetu hinnatõusu liirilõõrid.
Üks mis kindel tehnika hakkab siis tulema piiri tagant. Ükskõik kust aga MITTE OONJAST!
kõik27. september 2018, 22:29
vaimuhiiglased ja vaimust vaevatud käivad juba Lätis oma Muusat ostmas!
Küll27. september 2018, 22:17
riik maksab siis kui ministeeriumid omale uusi arvuteid või telefone hangivad.Praegu loen lehte ka arvuti kaudu.Siis peaks õhtuleht ka oma raha saama.Milline inimene hakkab ostma asja mis naaberriikides on odavam.Naljatilgad ikka.Rügage tööd,jookske ning tehke kontserte ,siis saate ka tasu.Raha ei tule kellelgi lihtsalt kätte.Kui ma vaatan oma töökohta,siis seal on hulgaliselt arvuteid ning andmekandjaid ,neid pole kunagi kasutatud muusika kuulamiseks või netis kolamiseks.Kujutab keegi ette,et näiteks it firmad,koolid,ministeeriumid,kaitsevägi,lennundus jne. peaksid hakkama maksma tehnika eest rohkem,sest moosekandid tahavad elada.