Tele
27. september 2018, 21:32

Selgeltnägijasaatest pudenenud guru Sixten: õppisin, mida tähendab selgeltnägemine (11)

Mida teeks selgeltnägijasaatest välja kukkunud guru Sixten võimalusel teisiti, seda ta öelda ei oska. "Selleks peaksin teadma, mida üldse tegema peab. Ma ei leia, et saatest väljalangemine halb oleks, sestap ei saa ka öelda, et see oli saatuslik. Ju siis oli aeg minna," ei lase täna saatest lahkuma pidanud mees pead norgu.

Esimese ülesande lahendamiseks läksid selgeltnägijad Eestimaa kaugesse nurka, Venemaa piiri äärde mahajäetud majja, mis peitis endas õõvastavaid saladusi – Tairi noor vend suri ootamatult ning selgeltnägijad uurisid, mis juhtus noorukiga viimastel päevadel, tundidel ja minutitel selles majas. Oli see mõrv, enesetapp või hoopis õnnetus?

Teiseks ülesandeks oli uurida ühe maani mahapõlenud hoone lugu, kus omanik Kaija kardab, et lugu võib korduda... Kaija on loomakaitseaktivist, kes kannab hoolt kodutute kasside ja koerte eest. Aastaid tagasi juhtus kasside hoiukodus õnnetus. Maja süttis põlema ja selleks ajaks kui läheduses elav Kaija kohale jõudis, olid hoonest järel vaid rusud. Majja põles sisse ka kümmekond kassi. Politsei algatas uurimise, kahtlustati ka süütamist, kuid tõendite puudumise tõttu uurimine lõpetati. Võigas lugu ei anna Kaijale aga rahu tänase päevani.

Guru Sixten näeb saates osalemist õpetliku kogemusena, tunnistades et see võib kõlada küll naljakalt, kuid ta õppis just seda, kuidas käib selgeltnägemine. "Mis asi see on? Minu jaoks on selgeltnägemine informatsiooni nägemine, tajumine ja siis selle edasi andmine teistele arusaadavas vormis. See võib olla teiste jaoks erinev, aga minu jaoks on see nii," selgitab ta.

Küsimusele, keda peab ta ise saates kõige tugevamaks, vastas guru väga filosofeerivalt, kuid ausalt. "Selleks, et mõista seda sõna, peaksime korraks vaatama kaugemale, kui see sõna ise on. Võtame näiteks loomariigi. Kas me saame kala hinnata linnust tugevamaks, sest ta oskab ujuda ja lind mitte? Või kas me saame lindu hinnata kalast tugevamaks, sest ta oskab lennata ja kala mitte? Mõlemal puhul on vastus eitav. Linnud ja kalad on lihtsalt erinevad, kus ühel on ühed omadused ja teisel on teised omadused. Sama on ka meiega," sõnas Sixten kedagi konkreetset teistest välja toomata.

"Eesti selgeltnägijate tuleproovi"  kolmandas saates paistsid silma Terje, Evald ja Fekeli. Parimaks tunnustati šamaan Evald. Evald tõi oma nägemuses välja selliseid nüansse, mida pereliikmed polnud omavahel isegi arutanud või selgeks rääkinud. Terje abiga saadeti ära Tairi venna hing. Fekeli aitas tänastel abiotsijatel leida hingerahu.