"Talvelugu"Video: A Film Eesti
Film
27. september 2018, 14:38

Filmi ingliskeelses versioonis kuuleb Cillian Murphy ning Alfred Molina häält.

Eesti-Iiri animafilmi produtsent: Hollywoodi staarid meelitas filmi stsenarist Hugh O'Conor (1)

Selle aasta talvel jõuab kinodesse Eesti-Iiri koostöös valminud animafilm "Talvelugu", kus löövad kaasa Eesti režissöör Meelis Arulepp ning helilooja Liina Kullerkupp. Filmi ingliskeelses versioonis on tegelastele oma hääle andnud tippnäitlejad Alfred Molina ja Cillian Murphy.

"Talvelugu" ("Sinel") on A Film Eesti ja Iiri stuudio Giant Animation koostöös valmiv 26minutiline animafilm, mis põhineb Nikolai Gogoli samanimelisel jutustusel. Filmi idee ja stsenaarium pärinevad tuntud Iiri näitlejalt Hugh O'Conorilt ning režissöörideks on Meelis Arulepp ja Sean Mullen. Filmile loob muusika Liina Kullerkupp.

Hugh O'Conor sõnab, et tal on hea meel, et tema unistus on täitunud ning on saanud valmis animafilmiga. "Lugesin Gogoli lugu, kui olin väga noor. See meenutas mulle mu vanaisa, kes mulle õuduslugusid rääkis. Need olid nii hirmsad, et arvasin, et ei julge enam kunagi silmi kinni panna. Ning loo lõpus ütles vanaisa mulle lihtsalt "Head ööd"."

"A Filmi ja Giant Animationi viisid kokku ühised tuttavad. Euroopa animafilmi ringkond ei ole väga suur ning tihti saavad koostööd alguse vabas vormis suhtlemisest. Kuna üks osa filmist on teostatud 2D klassikalises animatsioonis, oli see peamiseks tõukeks, miks meie poole pöörduti - Euroopas ei ole alles just palju stuudioid, kes seda stiili teeks," räägib produtsent Kristel Tõldsepp.

Kui režissööride valik oli kummagi stuudio iseseisev otsus, siis Liina Sumera valis heliloojaks aga Hugh. "Saatsin talle kuulamiseks Eesti heliloojate töid ning Hugh'le meeldis enim Liina loodud muusika. Nagu nüüd võime öelda, oli see ainuõige otsus."

Film on pälvinud juba ühe auhinna

Maailmakuulsad näitlejad meelitas filmi aga O'Conor. "Võib öelda, et Hugh' positsioon filminäitlejana aitas need nimed osalema saada."

Kristeli sõnul on "Talvelugu" perefilm. "Seda sobib vaadata päris väikestel lastel, kuid seal on Gogoli kohatist sarkasmi ja musta huumorit, seega leiavad ka vanemad vaatajad endale filmist midagi. Film dubleeritakse ka eesti keelde ning tegelastele annavad hääle Indrek Taalmaa, Priit Võigemast, Taavi Teplenkov, Mirtel Pohla ja Tarmo Männard," lausub produtsent.

"Filmi saab näha talveperioodil kinos Artis, lastefilmide festivalil JustFilm, Eesti Televisioonis ning ka Telia videolevis. Filmi rahvusvaheline esilinastus toimus Galway filmifestivalil, kus pälvis ka auhinna. Lisaks on filmi oma kavasse valinud juba Cinekid Hollandis, Corki filmi festival ja Oulu lastefilmide festival. Loodame, et see on alles algus," sõnab Tõldsepp.