Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
27. september 2018, 11:36

INTERNET LÄKS HULLUKS: hertsoginna Meghan sulges ise autoukse! (11)

Sajad miljonid inimesed teevad seda iga päev, aga kui Sussexi hertsoginna läinud teisipäeval ise autoukse sulges, puhkes internetis lausa torm.

Hertsoginna Meghan saabus Briti Kuninglikku Kunstiakadeemiasse esimesele iseseisvale ülesastumisele kuningliku pere liikmena. Givency kleidis kaunitarile avati autouks, ta väljus - ning sulges siis ukse.

Sotsiaalmeedias puhkes vaimustustorm - selles nähti märki prints Harry abikaasa tagasihoidlikust ja elutervest suhtumisest. Teised aga viskasid nalja: kui hertsoginna ise uksi sulgeb, jääb keegi tööst ilma!

Briti etiketiekspert William Hanson märkis Radio 1 saates "Newsbeat", et tegelikult ei rikutud protokolli. "Kui oled kuningliku pere liige või mõni tähtis isik, avab keegi personalist sulle tavaliselt autoukse ning ka suleb selle." Hansoni sõnul pole põhjuseks mitte pretensioonikus, vaid turvalisus.

Antud juhul astus autoukse avanud isik eest, et 37aastane hertsoginna saaks oma võõrustajat tervitada ning seejärel autoukse sulgeda. See, et Meghan osales Okeaania kunstiteoste avamisel, jäi meediatormi varju. 

Hanson toonitas, et kuningliku pere värske liikmena on Meghanile siiski mõningad asjad keelatud. "Ei mingeid selfisid ega autogramme enam, ta ei tohi valimistel hääletada ning kogu avalik sotsiaalmeedia tuleb tal kustutada."