Lepatriinu albumi esitlusFoto: Stanislav Moshkov
Saund
26. september 2018, 21:24

GALERII | Albumit esitlenud Lepatriinu: ma ei ole jõudnud veel kõike hoomata ning loorberitel puhata (10)

„No Angel Records andis mulle 6. mail graafiku, töötasime terve suve ja augustiks oli plaat valmis. Kindlasti tundsime kõik survet, aga ma ei arva, et see ülemäära halb oleks. Väike tõuge tagant hoiab meid, kunstnikke, paremini kahe jalaga maa peal,” räägib Lepatriinu, kes esitles 26. septembril oma esimest täispikka albumit „Treehouse”.

Eesti Raadio 1. stuudios toimunud kontsert oli kui jalutuskäik võlumetsa, mis peitid endas üht väga erilist maja. Ruum oli hämar ning lavale olid toodud väiksed puud, et tekitada tunnet, justkui oleksid külalised haldjaliku häälega Lepatriinu puumajas tema lugusid nautimas.

„On väga hea tunne, et asjad on vaikselt sihile jõudnud. Kuid veel on nii palju teha, et ma ei ole jõudnud kõike hoomata ja võtta hetke, et loorberitel puhata. Tegelikult ju ei tahakski, et hoog raugeks, tahaks samamoodi ikka edasi minna,” sõnab Lepatriinu nime all esinev Triinu Paomets enne kontserdi algust.

Albumi nimi tuleb samanimelisest loost, mis ka plaadil kõlab. „Kirjutasin loo „Treehouse” (puumaja - T.J.) juba poolteist aastat tagasi. Kuna mulle meeldis see tohutult, saigi päris ammu paika pandud, et valin just selle. Muidugi sai viimastel hetkedel mõeldud, kas ikka peaks, äkki peaks ikka ümber mõtlema. Aga ei pea! Kui juba alguses hakati kõike puumaja peale üles ehitama, siis lõpuks süvenes see mõte aina rohkem.”

„Olen küll otsustusvõimetu, aga tegelikult ei ole – ma tahan kõike.”

Oma albumit iseloomustab Triinu kolme märksõnaga. „Väga värviline, eklektiline ja mingil määral hingestatud. Mulle meeldib hullult kirjutada laule, kus on sees mingi sõnum ning juurde teeks instrumentaalse osa, et lugu oleks piisavalt söödav. Kui kellelgi on vähegi aega ja mahti uurida sõnu lähemalt ja need enda jaoks mõtestada, annab see midagi lisaks ning igast loost tuleb välja justkui teine mõte,” avaldab Paomets.

Triinu tegi enne kolmapäevast kontserti ka kolm väikest plaadiesitlust Tallinna, Tartu ja Pärnu Apollodes. Samal ajal kui Tartusse oli püsti pandud Lepatriinu puumaja, võis Tallinnas näha tema kaunistatud ukulelesid. „Olen teinud igast plaadil olevast loost eraldi ukulele, millest saab lõpuks Lepatriinu merch. Tegin seda, et lisada igale loole visuaalset poolt ning et inimestes huvi tärkaks. Tartusse aitas mul puumajakese püsti panna sõber Lars ning ukulelede kaunistamisel olid abiks Aarto Hiiemaa ja Aivar Surva.”

„Kuna ma ei taha mõelda, et teen kindlat sorti muusikat, siis miks ma ei või teha üks päev ühte ja teine päev teist sorti. Või miks ma ei võiks üks päev olla roheliste ja teine päev siniste juustega. Olen küll otsustusvõimetu, aga tegelikult ei ole – ma tahan kõike,” lausub Lepatriinu.