Tele

„Pealtnägija“: haigekassa ravihange erakliinikutele laseb omavolitseda riiulifirmadel ja jätta patsiendid kvaliteetsest raviteenusest ilma? (27)

LISA KOMMENTAAR

Uskumatu !27. september 2018, 14:17
Ma tõesti ei mõista miks eelistatakse suuri haiglaid väikestele kabinettidele. Näide elust , Tartu Kliinikumi hambaravis töötab 70nele liginev arst, kelle käe alla ei sooviks juua täis peaga ka minna. Ja see siis tasustatakse Haigekassa poolt 100%. Samal ajal on palju tublisi ,väiksemaid kabinette kes on panustanud aparatuuri ,arstide ja õdede väljaõppesse. Sellised kabinetid võitlevad ,et lepingut saada ja seda juba väiksema koefitsendi eest. Masendav!
hanked ei jõua korruptsiooni tõttu kõigi inimesteni27. september 2018, 12:45
suured rahakantijad saavad need alati endale. Uus etapp ajaloos kus hange oli avalik ja suured rahakantijad ei ole loomulikult sellega nõus. Paljudes valdkondades jõuab hakeinfo ainult teatud sõpradeni.
F27. september 2018, 11:48
Era- ja riiulifirmades töötavad on just need samad arstid, kes meid suurhaiglates tasuta teenindavad, aga siis muutuvad eraarstiks ja küsivad kopsaka summa. Ei opereeri nad kusagil garaasis vaid suurhaigla opi toas, ainult paber näitab seda garaasi. Ravi kvaliteet on sama, ainult rahakott erinev.
Raivo27. september 2018, 10:05
Riigiasutuse nimesse on juba kodeeritud, et see institutsioon ei ole võimeline normaalselt toimima. "HAIGE KASSA". Midagi ei muudaks ka kosmeetiline kõpitsemine nime kallal, olgu selleks siis tervise- või tervekassa. Süsteem vajab väljavahetamist.
jaa27. september 2018, 10:03
Riigihangete süsteem oma olemuselt on juba vildakas. Eriti paistab see välja transpordis ja meditsiinis. Kõigepealt vastutusele võtta need, kes viletsa seadusandlusega hakkama said. Praegu on nii, et mitte keegi ei vastuta, kui asi puudutab sadu inimesi või/ja miljoneid eurosid. Paarisaja euroga eksinu on aga peaaegu et kinnimajas. Mida teeb õiguskantsler???
Nördinud kodanik27. september 2018, 09:20
See, kuidas haigekassa töötaja eile silmi keerutas ja naeratas ja ütles, et see on õppetund (45 miljonit!!!) ja et nad edaspidi õpivad sellest.... See oli nii ülekohtune, nii põlastusväärne, - kuidas selline inimene üldse saab olemas olla ja teistele silma vaadata. Selge on see, et see oli sohk ja seda teati, ainult et ei arvatud, et see välja tuleb. Kui inimesed on nii lollid, peaksid nad mingit liinitööd tegema, kus on vaja mingit klotsi ühest kohast teise tõsta. Muuks pole selle inimese aju küll võimeline. Laveerimine on muidugi peamine oskus. Huvitav, milliste summade eest seda õpetati? Midagi talle ju makstakse selle eest, et umbluud ajada. See pole muidugi ainus eksemplar, kelle peale ei taha sülitadagi.
27. september 2018, 12:57
Niisuguse inimese koht on vanglas, mitte suurepalgalise kõrge koha peal. Aga need psühhopaadid juba oskavad ronida.
maksumaksja27. september 2018, 09:03
Korraks peab ikka üle kordama, et haigekassa töötab patsiendi rahaga! Patsiendi huvides, mitte enda, kassa, huvides. Kui aga kassa ei suuda teenuse osutamiseks valida parimaid haiglaid vaid eelistab kahtlasi, siis peab siin olema kas juhtimise viga või mingi sisuline probleem. Erakliinikuid peaks hoopis rohkem riigis olema ja suurel olema võrdne konkureerimise kohtustus, EMO töö ehk välja arvata - seda vist erakliinik ei vea välja. Aga põhimõtted, kuidas kassa teenust ostab oma kindlustatud isikutele peaks olema selge ja eelkõige ka patsiendile arusaadav. Meie raha ju seal pööritatakse. Kui tahetakse mingit muutust, siis antagu sellest avalikult teada ja alles siis võib seda teha.
nonoh27. september 2018, 08:57
haigekassa teeb suuri asju, aga nad alles õpivad kõike ja iga kord kui uusi asju teed, avastad, et vaatamata mõttekestele läheb kõik untsu. las lapsuksed mängivad ja teevad apse, ega nende palganumber sellest ei vähene. Vastutus , ausus, on haigekassa töötajatele võõras . Oleme seda ju korduvalt näinud. Kõrge pal ja väike aru.
27. september 2018, 08:27
Kurb, et meditsiinist on tehtud äri. Kasumlik äri.
Kusjuures keegi väga ei kontrolli, mis seal toimub ja ega patsiendid ohtu ei satu, kui mõni tööle võetud arst ei ole pädev ja kvalifitseeritud.
27. september 2018, 08:27
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
..27. september 2018, 13:54
See pole üldse naljakas, olen silmalaseris 2 aastat glaukoomi kahtlusega jälgimise all. Seal on korralik aparatuur ja arstid. Pean järgmine aasta kontrolli minema, nüüd tuleb vist segaseks end maksta - silmad ei ole naljaasi, iga Vasja juurde ma ikka ei lähe....
veider27. september 2018, 08:09
veider ja kurb oli kuulda riigihangete vastutava ametniku suust, et siit on meil palju õppida. kas ikka inimelu on õige koht, kus oma olematuid teadmisi ja suutmatust oma tööga toime tulla praktiseerida.No ei ole hullu, küll jõulu ajal teeme korjanduse ja mõni inimene saab jälle abi.
Refi agent27. september 2018, 07:55
Kogemuslikult manipuleerib pealtnägija pooltõdedega! Ju jäi keegi omadest suluseisu ja ajakirjanikest sõbrad treisid loo valmis.
Paberi, Ravi27. september 2018, 07:51
Kogu selle tekkinud/tekitatud jama põhiküsimuseks on asjaolu, et juba aastaid edukalt, sisuliselt ka hea kaadri ning aparatuuriga varustatud erakliinikud otsustati järsku ilma lepinguteta jätta. Lepingud said osavamad paberimäärijad.
Jussike27. september 2018, 07:41
Ma ei saa aru, kuidas saab Meditat nimetada riiuli firmaks, väga tasemel ravi ning kiiresti on võimalik ka arstile saada. Olen käinud antud kliinikus lapsega südamearstil (muide lastekliiniku arsti soovitusel, saate kiiremini kui meie kliinikus ja arst on sama), isaga meestearstil. Uuringuteks ja operatsioonideks on neil kokkulepe Ülikooli Kliinikumiga. Ja muide, sealne kirurg päästis mu abikaasa elu, kliinikumi EMO saatis ta valudega tagasi koju, aga kuna ma olin lapsega parasjagu antud kliinikus, kurtsin ka seal arstile probleemi, arst kutsus mu abikaasa kabinetti ning ka kirurgi, avastati äge pimesoole põletik, pimesool lõhkes enne kui Ülikooli Kliinikumi operatsioonilauale jõudis.
naerukoht27. september 2018, 07:30
kvaliteetset raviteenust pole juba ammu, kuid hullemaks võib alati minna. vähemalt pool rahast ju varastatakse.
mõtlik27. september 2018, 07:39
elame paremini ja rikkamalt kui kunagi eales ja rahvas on õnnelik , sest igal aastal suureneb meil miljonäride arv.
no27. september 2018, 06:49
patsientide huvi on hoopis kümnendajärguline, kõik tahavad oma taskuid täita. asjad siin riigis ei parane, vaid aina hullemaks läheb.
kassapidaja27. september 2018, 07:40
patsient- kes see veel on ja kas tema ka veel üritab midagi saad?
kokkuvõte27. september 2018, 03:39
“Justkui paberid on kõik korras, aga paberite taga ei ole adekvaatset sisu,” lisab ortopeed Mihkel Mardna ja Ortopeedia Arstie juhatuse liige.
Ka Silmalaseri juhataja Kai Noor kinnitab, et koondama peavad nad vähemalt poolet töötajad.
“Kes on need inimesed selle tundmatu riiulifirma taga ja mida nad loodavad, et kui neile tõesti õnn sülle kukub ja nad lepingu saavad ja nad peavad hakkama teenust osutama, aga füüsilist pinda, litsenti ja inimesi neil selleks ei ole, millele nad küll välja lähevad?” pärib Meren.
TK27. september 2018, 06:24
Tuleb olla õige partei sponsor või liige.
Võts27. september 2018, 07:00
Seda need mehed oskavad hästi, haige olema, Sinu enda probleem olema.
Esmatähtis haigekassa raha kätte saada.
Välek Vibulane27. september 2018, 07:42
Tuleb kiiresti Haigekassa ümber nimetada Tervekassaks, küll siis asjad paranevad.
Tuleb kiiresti luua Riigihangete ministeerium27. september 2018, 03:19
Andke aga pooletoobistele võimalus luua oma ministeerium koos ministrikohaga, siis on segadust veel rohkem. Häbi Eesti, oled rumalate ja laiskade riigiametnike riik!
Maivi Parv, Teie lahkumisavaldus palun26. september 2018, 22:30
Meditsiin pole koht kus riigihangete tegemist õppida
kõige lihtsam vastus riiulifirmadele on,27. september 2018, 00:33
et keegi neile teenust ei paku
Tänu...27. september 2018, 08:17
..nendele paberimäärijatele,kel pole midagi,vaid võitsid enampakkumise,kannatavad kõige enam patsiendid.Kõik siin eestimaal ei ole nii rikkad,et kasutada tasulist arstiabi st.arstiabi ainult rikkuritele.Nüüd tuleb veelgi kauem oodata eriarsti juurde saamist.Ennem sured maha,kui arsti juurde pääsed.