Manfred MletsinFoto: Erakogu
Inimesed
4. oktoober 2018, 14:44

Tõeline edulugu! Austraaliasse raha teenima läinud noormees võitleb seal nüüd välistudengite õiguste eest (9)

"Minu jaoks on nii harjumatu, kui mind teietatakse," ütleb Manfred Mletsin telefonikõnet vastu võttes. 25-aastane Kostivere poiss käib Austraalias ülikoolis. Neli aastat tagasi lendas ta maakera kuklapoolele nagu paljud teised tema põlvkonnakaaslased – eesmärgiga farmi tööle asuda ja head raha teenida.

"Minu jaoks on nii harjumatu, kui mind teietatakse," ütleb Manfred Mletsin telefonikõnet vastu võttes. 25-aastane Kostivere poiss käib Austraalias ülikoolis. 4 aastat tagasi lendas ta maakera kuklapoolele nagu paljud teised tema põlvkonnakaaslased – eesmärgiga farmi tööle asuda ja head raha teenida.

Noormees tunnistab, et elukohta sundis teda muutma pillav elustiil ja võlad, mis olid kontrolli alt väljunud. Praeguseks on elupõletamine asendunud trenni, ülikooliõpingute ja korraliku tööga ühes hiljuti avatud restoranis.

Aprillis lõpetas Mletsin kohaliku kolledži ning kaks viimast aastat tegutseb noormees üleaustraalialise üliõpilasorganisatsiooni (Council of International Students ehk Austraalia välisüliõpilaste nõukogu - toim.). Organisatsiooni eesmärk on võrdsustada rahvusvaheliste üliõpilaste õigused kohalike tudengite omadega. "Riik toetab meid, kuigi me oleme väga iseseisvad. See tähendab, et oleme apoliitiline organisatsioon," selgitab Mletsin.

Edasi lugemiseks: